Koronarajoitukset puhuttavat edelleen: Van Morrison ja Billy Bragg haastavat toisiaan aiheesta Twitterissä

28.2.2023 16:48

Van Morrison herätti koronapandemian kuumimpina hetkinä ihmetystä kaikenmoisine rokote- ja rajoituskriittisine näkökantoineen. Laulaja julkaisi lockdowneja kritisoivia kappaleita Eric Claptonin kanssa, ja viime vuonna artisti haastoi jopa Pohjois-Irlannin terveydenhuollosta vastaavan ministerin Robin Swannin oikeuteen tämän kirjoitettua Rolling Stoneen Van Morrisonia kritisoivan mielipidekirjoituksen (Swann oli haastanut Van Morrisonin jo aiemmin oikeuteen herjauksesta). Nyt laulaja ottaa covid-politiikasta yhteen vaihteeksi protestilaulaja Billy Braggin kanssa.

Tilanne sai alkunsa, kun Bragg haastatteli Van Morrisonia Mojo-lehteen. Tämän artikkelin sisältöä ei ole tähän hätään nähtävillä, mutta ilmeisesti kaksikko keskusteli jossain määrin myös covidista, sillä Van Morrison puhutteli Braggia myöhemmin Twitterissä. Brown Eyed Girl -laulaja lähetti Braggille pitkän, 18-kohtaisen kysymyspatteriston, jossa halutaan muun muassa tietää, miten Bragg suhtautuu Britannian nykyisen pääministerin Rishi Sunakin covid-kommentteihin ja olisiko virkavaltaa normaalisti haastavan Braggin mielestä kaikkien pitänyt totella viranomaisten antamia ohjeita ja rajoituksia.

”Terve, Van. Olen vähän yllätynyt kysymyksistäsi, erityisesti kun minua kehotettiin olemaan kysymättä sinun näkemyksiäsi pandemiasta haastattelumme aikana. Sain sen käsityksen, että haluat vältellä aihetta. Minä en ole niin herkkä, joten tässä ovat vastaukseni”, Bragg kirjoittaa.

Suurimpaan osaan kysymyksistä Bragg vastaa lyhyesti vain ”kyllä” tai ”ei”. Mahtavatko nämä kommentit tyydyttää Van Morrisonia, se jää nähtäväksi. Lue kaksikon koko viestinvaihto alta:

Lisää luettavaa