Kuinka Metallica vihki uuden basistinsa 80-luvulla riveihinsä? No tietenkin kahdella pirullisella kepposella

25.3.2022 21:19

Metallica vihki 1980-luvun puolivälissä uuden basistinsa Jason Newstedin yhtyeen jäseneksi kahdella varsin pirullisella jekulla. Tapahtumat sijoittuivat Japaniin, vain 11 päivää sen jälkeen kun Newsted oli liittynyt thrash metal -jätin remmiin.

Kitaristi Kirk Hammett oli vastuussa keppostelun ensimmäisen vaiheen käynnistyksestä. Kesken mitä reippaimman ryyppäämisen kitaristi iski valtavan wasabi-möykyn tarjoiluvadille ja kannusti Newstedia maistamaan vähän japanilaista ”minttujäätelöä”.

”Olin niin turvat”, Newsted muisteli, ”että sanoin, ’Okei’, vaikka sen olisikin pitänytkin olla jo sulanutta, jos se olisi siis oikeasti ollut jätskiä. Otin helkkarinmoisen lusikallisen – en osannut vielä käyttää puikkoja – ja, ’Viiiiiiitttuuuuu!'”

Toinen vaihe lyötiin silmään kun Newsted oli vasta toipumassa tulisesta yllätyksestään.

”Katsahdin ylös ja huomasin etten tuntenut pöydästä ketään. He [Metallican muut jäsenet] olivat häipyneet, mutta pöytä oli täynnä muita paikalle tulleita ihmisiä”, basisti sanoo. ”Sitten [tarjoilija] toi laskun.”

”Tienasin 500 dollaria viikossa – mikä oli helvetin paljon basson soitosta, olisin ollut tyytyväinen kaljaan ja voileipäänkin – mutta laskussa oli nollia aivan loputtomiin. He pilailivat kustannuksellani. He seurasivat minua ja ilmeitäni jostain yläkerrasta. Lopulta kiertuemanagerimme Bobby tuli, hoiti laskun ja taputti minua selkään.”

Lisää luettavaa