Kun Kiinan presidentti vieraili Suomessa vuonna 2017, Helsingin Esplanadilla tapahtui kummia

13.8.2019 15:22

Aktivisti Aleksi Pahkala jatkaa tuoretta musiikkiprojektiaan uudella ep:llä. Local Alin toinen ep, yksinkertaisesti EP2, ilmaantuu kuultavaksi 30. elokuuta, ja nyt tuotokselta kuullaan ensimmäinen kappale. Katso Meitä tarkkaillaan -biisiin tehty musiikkivideo yläpuolelta.

Kappale sai innoituksensa välikohtauksesta, jota Pahkala todisti Helsingin Esplanadilla vuonna 2017. Mies kertoo asiasta tiedotteessa näin:

”Kiinan presidentti Xi Jingping oli valtiovierailulla Suomessa, Suomen 100-vuotisjuhlavuoden yhtenä juhlituimmista vieraista. Xi Jingpingin autosaattueen lipuessa Helsingin Espalanadia oli puisto täyttynyt punalipuista. Yksi henkilö kaivoi kuitenkin esiin Tiibetin lipun, mutta poliisi kielsi lipun näyttämisen ja kertoi ainoastaan punalippujen olevan sallittuja Esplanadilla. Tiibetin lippua kantanutta henkilöä pyydettiin siirtymään kauas Xi Jinginpingin näkymättömiin, Kiinan ihmisoikeustilannetta kritisoivan mielenosoituksen joukkoon.”

”Samalla kun Kiina polkee ihmisoikeuksia ehkä pahemmin kuin koskaan, on se myös valtava mahti, jota ei haluta loukata. Kiinalaiset teknologiayhtiöt ovat maailmanluokan jättejä, jotka toisaalta omistavat Supercellin kaltaisia yhtiöitä ja kilpailevat Googlen ja Facebookin kanssa maailman dominanssista, mutta samalla useiden lähteiden perusteella auttavat Kiinan valtiota tarkkailemaan kansalaisiaan ja hiljentämään oppositiota.”

Onhan tuossa videossa aika kylmääviä otsikoita ympäri maailmaa. Pistää miettimään, että siinä on huolestuttavatkin puolensa, jos maailmantalouden painopiste siirtyy Yhdysvalloista kohti Aasiaa.

Lisää luettavaa