Laulaja-lauluntekijä Tony Joe White, 75, on kuollut – Muistetaan muun muassa Polk Salad Anniesta ja Rainy Night In Georgiasta

RIP 23.7.1943 – 24.10.2018

Amerikkalainen laulaja-lauluntekijä ja kantri-, blues- ja r&b-muusikko Tony Joe White on kuollut. Asian on vahvistanut Whiten levy-yhtiön edustaja, kertoo Billboard-lehti. White oli kuollessaan 75-vuotias ja menehtyi perheenjäsenen mukaan sydänkohtaukseen.

Louisianan Oak Grovessa 1943 syntynyt White aloitti ammattilaisuransa reilu parikymppisenä. Hän sukkuloi sujuvasti monien musiikkityylien välillä ja soitti muun muassa kantria, rock ’n’ rollia ja rhythm ’n’ bluesia. Ensimmäisen albuminsa hän julkaisi 1969 ja kiersi muun muassa Steppenwolfin, Creedence Clearwater Revivalin ja Sly & The Family Stonen kanssa. Hänen viimeiseksi jäänyt studioalbumi Bad Mouthin’ julkaistiin viime syyskuussa.

Whiten tunnetuimpiin töihin kuuluvat Polk Salad Annie, jonka ovat coveroineet muun muassa Elvis Presley ja Tom Jones, sekä Rainy Night In Georgia. Hän teki kappaleita myös muille ja muun muassa Tina Turnerin hitit Steamy Windows ja Undercover Agent for the Blues ovat Whiten käsialaa. Hänen kappaleitaan ovat tulkinneet lisäksi lukuisat muut artistit kuten Hank Williams Jr., Ray Charles ja Waylon Jennings.