Leverage- ja Brother Firetribe -solisti Pekka Heino kiireisenä

10.12.2007 22:40

Laulaja Pekka Heinon ääntä kuullaan alkuvuodesta kahden odotetun suomalaisen raskasrock-levyn keulilla. Miehen molemmat yhtyeet, Leverage ja Brother Firetribe, ovat ahkeroineet studioissa ja tuloksia kuullaan alkuvuodesta.

– Mä yksinkertaisesti kieltäydyn ottamasta musatouhuista stressiä nyt kun kerran on siunaantunut mahdollisuus tehdä sellaisia juttuja mistä oikeasti diggaa! Mutta joo, onhan tässä kiitettävästi ollut tekemistä studiossa. Pikku hiljaa olisi nasta päästä lavallekin… Siellä on kuitenkin aina huomattavasti mukavampaa kuin studiossa ja yleensä vähän kiitollisempi yleisökin (naurua).

Kerropa parista Leveragen uuden Blind Fire -albumin biisistä… Vaikkapa hienosta King Of The Nightista ja sinkkubiisi Sentencedistä?

– King Of The Night on mahtava stoori entisaikojen mafiameiningeistä. Siitä miten nuori lehdenjakaja katselee mafiosoja ylöspäin ja alkaa hiljalleen tehdä itselleen nimeä "alalla". Diggaan biisistä todella paljon. Mun mielestä siinä yhdistyy hyvin meidän valttikortit; melodisuus ja soitannollinen osaaminen. Eli siis selkeät melodiat ja sopivassa määrin koukutusta. Sentenced taas iski muhun todella kovaa heti ekalla demoamisella. Stoori kertoo periaattessa siitä miten jokaiselle voisi käydä, kun oikein huono tuuri osuu kohdalle. Tarpeeksi ahdistettuna sun on pakko puolustaa itseäsi ja seurauksena saattaa olla se, että istut linnassa lopun ikääsi, vaikka olisitkin täysin tilanteen uhri.

Puhutaan vähän Brother Firetribestakin. Kerro vähän tulevasta albumista?

– Se ei ole vielä valmis, tekeillä kylläkin parhaillaan. Ei ole tulossa kompromisseja musan suhteen, tehdään niin "pink & fluffy" kuin pystytään, kuitenkin niin että itse digataan raivona. Edelliseen levyyn verrattuna tässä ollaan hetki ehditty jopa ajatella asioita… Kuten mun kannalta sitä, että kannattaako kirjoittaa biisit luontevaan rekisteriin vai kiljutaanko taas "spur of the moment" -tyyliin asiat narulle ja murehditaan vasta kun lähdetään keikoille! No, Tribe on joka tapauksessa ennen kaikkea hauskanpitoa.

BT:n debyytin nimi oli False Metal. Mikä on tulevan albumi titteli?

– Heh, ehkä aavistuksen voidaan joustaa näissä sisäpiirin vitseissä tällä kertaa… Heart Full Of Firea ollaan kaavailtu nimeksi.

Lue lisää uudesta printti-Soundista, joka julkaistaan 12.12.

www.leverageband.com
www.brotherfiretribe.com

Lisää luettavaa