Seksiä ja huumeita Sex Pistolsin kanssa: Lita Ford muistelee kirjassaan ”pelottavaa” Sid Viciousia ja villiä vuotta 1978

25.2.2016 10:42

Rolling Stone julkaisi otteita Lita Fordin juuri julkaistusta Living Like a Runaway -elämäkerrasta. The Runawaysin laulajana ja metallipitoisesta soolourastaan tunnettu Ford kertaa tekstissä vuotta 1978, jolloin Runaways sekoili huumeiden ja Sex Pistolsin kera Lontoossa. Ja paljonhan siellä taisi tapahtua.

Runawaysin rumpali Sandy West, kitaristi-laulaja Joan Jett ja Ford muuttivat Euroopan-kiertueen jälkeen hetkeksi asuntoveneeseen Englantiin, jossa heidän piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan äänittää uusi levyn brittituottaja Phil Wainmanin kanssa. Naiskolmikon bailaaminen punkbändien kanssa kuitenkin yltyi sellaiseksi, että Wainman vetäytyi kuvioista.

Kolmikon vene sijaitsi lähellä Sex Pistolson asumusta, ja Fordin mukaan se oli ”takuuvarma paikka löytää ongelmia”.

– Sid Vicious, hänen tyttöystävänsä Nancy, rumpali Paul Cook ja kitaristi Steve Jones tulivat yhtenään käymään luonamme. Joskus se oli tosi kivaa, joskus se sai minut kireäksi. Riippui aika paljon siitä, mitä huumeita he sattuivat käyttämään. Sid oli tosin pelottava ja täysin pihalla, Ford kertoo.

Fordin mielestä Sid oli kuorensa alla ”hellä ja kiltti ihminen”, mutta huumeet tekivät nuorukaisesta kauhistuttavan. Vicious saattoi äkisti syyttää leiskuvin silmin Fordia varkaaksi ja seuraavassa hetkessä unohtaa koko jutun. ”Fucked up” on yleisin termi, mitä Ford Sidin olemuksesta käyttää.

Vain kuukautta myöhemmin Ford kuuli Sidin tulleen pidätetyksi Nancyn murhasta. Ford kertoo arvelleensa oikopäätä, ettei basisti surmannut tyttöystäväänsä täysissä sielunvoimissa.

– Tiedän, että Sid välitti Nancysta valtavasti. Nancy oli hänen elämänsä rakkaus. Mutta Sid oli niin pihalla suuren osan ajasta, ettei tiennyt mitä teki. Kenties se alkoi jonain seksileikkinä, joka meni pahasti pieleen, Ford pohtii.

Ford itsekin oli pienessä suhteentapaisessa Sex Pistolsin rumpalin Paul Cookin kanssa. Rolling Stonen julkaisemassa tekstissä Ford muistelee, kuinka ajautui puolivahingossa Cookin kanssa sänkyyn, harrasti tämän kanssa ”upeaa” seksiä ja hengaili myöhemminkin tämän kanssa silloin tällöin.

Aiemmin Fordin elämäkerta aiheutti kohua, kun laulajatar kertoo siinä Black Sabbath -ikoni Tony Iommin pahoinpidelleen häntä pitkän parisuhteen aikana. Fordin mukaan kokaiinipöllyinen Iommi saattoi lyödä häntö varoittamatta, ja eräänä aamuna Ford heräsi siihen, kun Sabbath-kitaristi aikoi iskeä häntä tuolilla.

Lisää luettavaa