Lords Of Chaos elokuvaksi, Varg Vikernes vapaaksi

23.5.2009 13:26

Runsaasti puolesta ja vastaan -keskustelua herättänyt Lords Of Chaos -kirja, joka kertoo norjalaisen black metal -yhteisön huomiota herättäneistä edesottamuksista 1990-luvun alkupuolella, nähdään tulevaisuudessa myös elokuvana.

Runsaasti puolesta ja vastaan -keskustelua herättänyt Lords Of Chaos -kirja, joka kertoo norjalaisen black metal -yhteisön huomiota herättäneistä edesottamuksista 1990-luvun alkupuolella, nähdään tulevaisuudessa myös elokuvana. Twilight – houkutus -elokuvan tähti Jackson Rathbone on jo valittu esittämään Burzum-yhtyeen Varg Vikernesiä (alias Count Grishnackh), joka on eräs kirjan keskeisistä hahmoista.

Pitkään suunnitellun elokuvan ohjaa japanilainen Sion Sono. Leffan kuvaukset käynnistyvät Norjassa syyskuussa.

Mainittu Varg Vikernes, jolle lätkäistiin 21 vuoden vankilatuomio Mayhem-yhtyeen kitaristin Oystein Aarsethin (alias Euronymous) murhasta vuonna 1993, on puolestaan laskettu viimeinkin vapaaksi. Muusikko ehti kärsiä tuomiostaan kuusitoista vuotta. 

Vikernes ei ole innostunut elokuvaprojektista ja mies teilaa myös Lords Of Chaos -opuksen. Hänen arvionsa on luettavissa täällä.

Lisää luettavaa