LPRHC Fest julkisti kiinnityksiään – sekä oikeistoa että vasemmistoa raivostuttanut The Queers saapuu ensi kertaa Suomeen

29.1.2018 12:00

Lappeenrannassa metelöidään ensi elokuussa jälleen punkin ja hardcoren merkeissä. Vireä möykkäfestivaali julkisti juuri ensimmäiset kiinnityksensä, ja mukana on sekä ulkomaisia että kotimaisia kokoonpanoja.

Festivaalin yhdeksi pääesiintyjäksi on varmistunut poppunk-ryhmittymä The Queers. Vuonna 1981 Hampshiressä perustettu trio julkaisi 1990-luvulla maineikkaalle Lookout! Recordsille joukon arvostettuja levyjä, ja vaikka yhtyeen levytystahti onkin viime vuosina hidastunut, on bändi jatkanut aktiivisesti keikkailua ympäri maailmaa. Lappeenrannan-keikka on bändin ensimmäinen Suomessa.

The Queersin laulaja Joe Queers (oik. Joe King) on saanut vuosien saatossa kosolti vihamiehiä sekä vasemmalta että oikealta. Jo 1990-luvulla King lauloi suorasanaisesti ”I hate white power”, mutta 2000-luvulla häntä on toisaalta syytetty fasistiksi, kun mies arvosteli Black Lives Matter -liikettä ja puolusti 18-vuotiaan Michael Brownin ampunutta poliisia Darren Wilsonia. King on haistattanut pitkät tasaisesti kaikille kriitikoille.

Muita kiinnityksiä ovat Kakka-Hätä 77, Aivovuoto, Aztra, Häiriköt, Kyre & Duunarit, M.O.R.A., St. Hood, ja Strum101. Festivaalialueelle nousee viime vuoden tapaan myös Linnunradan Rinnebaari, jota isännöivät Laineen Kasperi ja Raipati. Rinnebaarissa kuullaan kotimaisen elektronisen musiikin underground-nimiä ja ihmetellään yllättäviä yhteiskeikkoja.

LPRHC Fest järjestetään Lappeenrannan Huhtiniemessä 3.–4.8.2018. Kahden päivän ennakkoliput tulevat tällä viikolla myyntiin Tiketissä. Päiväkohtaiset ennakkoliput tulevat saataville, kun koko kattaus on julkaistu. Lue lisätietoja tapahtumasta täältä.

Lisää luettavaa