Maailmalla listattiin kaikkien aikojen parhaita metallicovereita, Suomi mainittu parikin kertaa

2.10.2023 12:45

Taas olisi tarjolla suomalaisittain ilahduttavia kirjoituksia kansainvälisestä musiikkimediasta. Vaikutusvaltainen Metal Hammer nimittäin listasi kaikkien aikojen parhaita metallicovereita, ja suomalaiset yhtyeet ovat tällä osastolla niinkin ansioituneita, että mukana on jopa kaksi meikäläistä bändiä. Torille!

Listaa koristavat muun muassa Metallican tulkinta Bob Segerin Turn the Pagesta, Ghostin versio Genesiksen Jesus He Knows Mestä ja Killswitch Engagen näkemys Holy Diverista – sekä HIMin Wicked Game ja Nightwishin Walking in the Air. Varsin ymmärrettäviä valintoja kumpikin.

”Kokonaisen meikkirokkareiden sukupolven silmissä HIMin tulkinta on korvannut Chris Isaakin alkuperäisen levytyksen tämän biisin lopullisena versiona”, Metal Hammerin Merlin Alderslade kirjoittaa ja jatkaa Nightwishistä:

”Nightwishin versio muuttuu kappaleen viimeisessä kertosäkeessä tiukaksi, vauhdikkaaksi tömistelyksi, mikä antaa coverille mukavaa särmää ja varmistaa sen, että suomalaisten versio on paitsi yksi 1990-luvun hienoimmista metallicovereista myös olennainen lisäys kaikkien itseään kunnioittavien metallifanien jouluisille soittolistoille.”

Asiallista menoa! Alapuolelta voi vielä fiilistellä hieman näitä kumpaakin kovan luokan tulkintaa:


Lisää luettavaa