Maailman vanhin levyliike kieltäytyy myymästä Morrisseyn musiikkia – Myös uuden levyn mainoksia poistettu katukuvasta

https://www.youtube.com/watch?v=yxmYJ1lyr28

Mozzerin mielipiteet ja lausunnot ovat herättäneet runsaasti närää.

Morrissey tunnetaan kärkkäistä mielipiteistä, joita tämä ei epäröi laukoa suoraan ja siloittelematta. Kiukuttelusta lähes taidetta tehnyt Morrissey onkin viime aikoina antanut lausuntoja, jotka ovat saaneet takajaloillen erityisesti miehen rasistisiksi ja äärioikeistoa tukevaksi tulkituista poliittisista näkemyksistä suivaantuneet ihmiset.

Mozzerin näkemysten johdosta muun muassa Walesin Cardiffissa sijaitseva maailman vanhin levyliike ilmoitti laittaneensa miehen musiikin pannaan eikä enää myy tämän levyjä. Spillers Records päätti asiasta Morrisseyn vierailtua Jimmy Fallonin talk show’ssa – laulajalla kun oli yllään islaminvastaisen aktivistin Anne Marie Watersin perustaman For Britain -puolueen rintamerkki (video yllä).

”Olen surullinen, mutta en yhtään yllättynyt, ettei Spillers voi enää tarjota Morrisseyn julkaisuja. Kunpa vain olisin kieltänyt ne jo aikaisemmin”, kommentoi levykaupan omistaja Ashli Todd.

Levyliikkeen boikotin lisäksi Morrisseyn tänään ilmestyneen California Son -coverlevyn mainosjulisteet poistettiin katukuvasta Liverpoolissa. Syynä ovat mainoksista tulleet negatiiviset palautteet, kertoo Liverpoolin joukkoliikenteessä näkyvästä kolmannen osapuolen mainonnasta vastaava Merseyrail.

”[Morrisseyn lausunnot] loukkaavat minua ja monia ihmisiä. Hän on tänä päivänä äärimmäisen oikealle sijoittunut, meuhkaa maahanmuuttajista ja on oikea pseudo-rasisti. On outoa, että Merseyrail julkisen palvelun tarjoajana mainostaa jotakuta, jolla on tuon kaltaisia näkemyksiä”, kommentoi palautetta jättänyt 32-vuotias Jack Dotchin.

”Tarkastamme ja hyväksymme kaikki mahdollisesti haitalliset materiaalit ennen niiden hyväksymistä ja levittämistä ympäri verkostoa, mutta kyseisen mainoksen luonteen vuoksi se läpäisi seulamme. Merseyrail tekee töitä kolmansien osapuolten kanssa parantaakseen tätä prosessia tulevaisuudessa. Mikään mainos ei kuvasta organisaatiomme arvoja ja pahoittelemme, mikäli nämä mainokset ovat aiheuttaneet mielipahaa”, Merseyrailista kommentoidaan.