Madonnan tuoreimman pitkäsoiton vuotaneelle 14 kuukautta vankeutta

Israelilainen hakkeri sai tuta popin kuningattaren ärtymyksen.

Madonna ampuu kovilla.

Joulukuussa 2014 Adi Lederman -niminen tietokoneet taitava israelilaismiekkonen julkaisi netissä kasan demoja ja työversioita itsensä Madonnan tuolloin tulossa olevalta uudelta Rebel Heart -albumilta (2015). No, Lederman pidätettiin kuluvan vuoden tammikuussa FBI:n ja Israelin poliisin pitkällisen yhteistutkinnan tuloksena.

Mies todettiin syylliseksi luvattomaan tietoverkkoon murtautumiseen, tekijänoikeusrikkomukseen, suojattujen tietojen urkintaan ja tutkinnan estämiseen. Moiseen leikkiin ryhtymisestä Ledermanille on nyt langetettu 14 kuukauden vankeustuomio noin 4000 dollarin suuruisella sakolla höystettynä. The Hollywood Reporterin käsiinsä saamien oikeusasiakirjojen mukaan hakkerismies oli hankkinut anastamansa materiaalin Madonnan managerin ja lukuisten muiden artistin yhteistyökumppaneiden pilvipalvelutileille tunkeutumalla. Dokumenteista käy niin ikään ilmi, että Ledermanin onnistui saada haltuunsa ennen julkaisematon Madonna-kappale jo vuonna 2012, mutta löytönsä julkistamisen sijaan hän päätti tuolloin myydä saaliinsa eteenpäin.

Ledermanin vuodon seurauksena Madonna kiirehti joulukuussa 2014 julkaisemaan itse kuusi Rebel Heart -kappaletta ennakkoon. Lopulta koko albumi julkaistiin kuukausia alkuperäistä suunnitelmaa aiemmin.