Maija Vilkkumaan juhlakiertue: Rumpali synnytti

21.9.2009 09:21

Maija Vilkkumaan 10+10 -juhlakiertue, jossa Vilkkumaan oman yhtyeen lisäksi esiintyvät hänen entiset bändinsä Tarharyhmä ja Hunajamelonit, saavutti eräänlaisen kliimaksinsa Lahden Sibeliustalolla lauantaina. 

Hunajamelonit-yhtyeen rumpalin Johanna Haapiaisen synnytys nimittäin käynnistyi juuri ennen esiintymistä. Tästä huolimatta Haapiainen päätti hoitaa keikan loppuun ennen sairaalaan siirtymistä.

– Vielä vähän ennen keikkaa Johanna oli hieman epävarma siitä, tulisiko tästä nyt mitään. Hän soitti kuitenkin tehokkaasti ja hienosti koko setin, "biisi kerrallaan", kuten hän sanoi. "Nyt tuntuu kyllä ihan hirveeltä", hän sanoi glittermeikissään keikan jälkeen ja lähti autokyydillä ripeästi pois. Tarkoitus oli suunnata Helsinkiin, varmuuden vuoksi kuitenkin Päijät-Hämeen Keskussairaalan kautta. Puolessa välissä toisen puoliajan settiä, siis alle tunnin kuluttua Johannan lähdöstä, tuli tieto: on syntynyt poika! Meinasin purskahtaa itkuun lavalla, ja samalla nauratti kauheasti. Koko loppuilta oli täynnä kikatusta ja liikutuksen kyyneliä, Vilkkumaa kertoo nettisivuillaan.

Kiertue jatkuu vielä kolmen esiintymisen verran:

25.09. Hämeenlinna, Verkatehdas
26.09. Turku, Caribia
30.09. Helsinki, Savoy

Lisää luettavaa