Mainioita uutisia Amorphisin ystäville: uusi levy tulossa, julkaisupäivä selvillä!

4.11.2021 15:02

Amorphis valmistautuu julkaisemaan jo 14. albuminsa, hyvä! Orkesterin taustavoimat tiedottavat sellaista ilouutista, että Halo-niminen levy tulee julki 11. helmikuuta 2022. Tämä tieto riemastuttanee aika monia kotimaisen metallimusiikin ystäviä.

Halo on tiedotteen mukaan albumitrilogian päätösluku. Trilogia alkoi vuonna 2015 Under the Red Cloud -levyllä ja jatkui vuoden 2018 Queen of Timella, ja ensi helmikuussa ympyrä sitten sulkeutuu. Tulevaa levyä markkinoidaan aiempaa hitusen verran progressiivisempana ja raskaampana kokonaisuutena.

Levyn sanoituksista vastaa tuttuun tapaan Pekka Kainulainen, ja tuotoksen tuottajana toimi ruotsalainen Jens Bogren. Mielenkiintoista kyllä levyn julkaisijaksi on merkitty yhtiö nimeltä Atomic Fire Records, kun aiemmin Amorphis on operoinut Nuclear Blast -levyjätin suojissa. Siirto ei sinänsä ole kovin dramaattinen, sillä Atomic Fire on tiettävästi joidenkin Nuclear Blastin entisten työntekijöiden uusi firma, joka esittäytyy kunnolla yleisölle loppuvuoden aikana. Firma on kuulemma haalinut rosteriinsa Amorphisin lisäksi useita muitakin isoja nimiä.

Halon kappalelista on merkitty alle:
1. Northwards
2. On the Dark Waters
3. The Moon
4. Windmane
5. A New Land
6. When the Gods Came
7. Seven Roads Come Together
8. War
9. Halo
10. The Wolf
11. My Name Is Night

Lisää luettavaa