Manna tekee neljättä levyään laajalla spektrillä

25.3.2013 13:08

Manna on tiputellut Facebook-sivulleen tasaisin väliajoin vihjeitä siitä, että albumi numero neljä on jo hyvän matkaa työn alla. Otetaanpa puhelinyhteys Helsinkiin ja selvitetään asian tola.

– Mulla on noin puolet materiaalista jo valmiina, Manna kertoo iloisena. – Aloin tekemään sillä mielellä, että nämä olisivat demoja, mutta ne alkoivatkin kuulostaa sillä lailla oikeilta, että tajusin olevani tekemässä ihan oikeaa levyä.

Onko albumin ilmestymisaikataulusta vielä tietoa?

– Mulla on ajatus, että saisin kesällä äänitykset loppuun, mutta sitten menee kuitenkin hetki kaikissa käytännön asioissa. Sanoisin, että vuoden loppuun mennessä. Se olisi mun mielestä hyvä ja realistinen tavoite.

– Se on vähän levy-yhtiöstäkin kiinni, nyt just neuvotellaan, että kuka tuntuu sopivimmalta julkaisijalta.

Mannan kolme edellistä albumia ovat olleet keskenään varsin erilaisia. Sisteriä (2007) leimasi folk, Songs Of Hope And Desire (2009) täyttyi rujosta rockista ja Shackles (2011) soi isona ja täyteläisenä amerikanrockina.

Väkivaltaisenkin rajuja demoja on tullut tehtyä

Onko neljännellä levyllä luvassa taas uusi suunta?

– Aika laajalla spektrillä mennään. Siellä on paljon sellaista pelkistetyn rauhallista ja aika rohkeastikin riisutumpaa ilmaisua, mutta toinen puolisko onkin sellaista ihan räminää, joitain väkivaltaisenkin rajuja demoja on tullut tehtyä.

– Mutta kyllähän ne kuulostaa aina itseltään, kun siinä on oma sielu ja ääni.

Edellislevy syntyi Los Angelesissa Alain Johanneksen (Queens Of The Stone Age, Them Crooked Vultures) tykönä. Tällä kertaa Manna on rakentanut musiikkia jo kakkoslevystä lähtien mukana olleen Mikko Joensuun omassa studiossa.

Viime vuonna Mannaa työllisti Kerkko Koskinen Kollektiivi.

– Tarkoitus on tehdä ensi vuonna Kollektiivin toinen levy, mutta se on todella ihan vasta suunnittelu­vaiheessa, Manna vihjaa. 

Lisää luettavaa