Megadethin ex-kitaristi muistelee kokemuksiaan bändistä lähdön jälkeen – ”Tarjoilin pöytiin keskiyöstä aamukahdeksaan”

11.6.2022 13:58

Entinen Megadeth-kitaristi Chris Poland on muistellut aikoja yhtyeestä lähtönsä jälkeen. Muusikko poistui rivistöstä takavasemmalle yhdessä rumpali Gar Samuelsonin kanssa vuonna 1987. Tämän jälkeen kitaristi oli jonkin aikaa töissä muun muassa Denny’s-ravintolaketjun toimipisteessä.

”Tarjoilin pöytiin keskiyöstä aamukahdeksaan”, Poland kertoo The Metal Voicen haastattelussa. ”Tarjoilin viikonloppuisin ja jotkut sanoivat: ’Jäbä, olet Chris Poland!’ ja minä siihen, ’niin olen!’ Se oli outoa, koska sitten minua katsottiin tyyliin, ’mitä vittua teet täällä?’ Ja minä vain vastasin: ’Hei, minunkin on syötävä. Vuokrakin on pakko maksaa.'”

”Se on aika hullua kun asiaa ajattelee nyt, sillä Megadeth oli ohittanut kultakannan – Peace Sells oli kuin juna. Ja siellä minä tarjoilin keskellä yötä Denny’sissä.”

Poland törmäsi myös usein Megadeth-paitaisiin ihmisiin ollessaan ulkona tyttöystävänsä kanssa. Tällä olikin tapana kysyä: ”Hei kaverit, tiedättekö kuka tämä on? Chris Poland.” Heidän vastauksensa oli, ”joopa joo – painupas vittuun”, ja he kävelivät pois. ”Voin kertoa, että olen törmännyt jokaiseen outoon juttuun tuon bändin tiimoilta”, Poland sanoo.

Poland ei ole omien sanojensa mukaan jutellut Megadeth-kippari Dave Mustainen kanssa sitten vuoden 2004. Poland olisi kuitenkin valmis harkitsemaan tämän kanssa työskentelyä sooloprojektin tiimoilta, mutta ei ole kiinnostunut opettelemaan enää Megadeth-kappaleita uudelleen.

Kitaristilta udeltiin, katuuko hän lähtöään yhdestä thrash metalin suurimmista yhtyeistä.

”Niin oli vain tarkoitettu”, Poland vastaa. ”Se meni siihen pisteeseen, jolloin oli vain aika. Se ei vain toiminut enää kenenkään osalta. Kuka tietää mitä olisi tapahtunut jos olisin pysynyt bändissä? Oli luultavasti parasta että en pysynyt. Huumeet olisivat luultavasti tappaneet jonkun, tai meidät kaikki. Kuka tietää?”

Poland suunnittelee yhdistävänsä voimansa entisten Megadeth-muusikoiden David Ellefsonin ja Jeff Youngin kanssa marraskuussa järjestettävää tapahtumaa varten.

Lisää luettavaa