Metal Hammer listasi vuoden parhaat goottilevyt – mukana suomalaisväriä

25.12.2023 14:38

Metal Hammer on julkaissut listan kymmenestä vuoden 2023 parhaasta goottilevystä. Heti kättelyssä julkaisu hehkuttaa VV:n, eli Ville Valon alkuvuodesta tapahtunutta soolodebyytin julkaisua ”goottiprinssin paluuna”.

Ja toden totta, sieltä Creeperin ja Maggot Heartin uutukaisien seastahan Valon Neon Noir pilkistää kaikissa tummissa sävyissään. Suomalaisedustus ei kuitenkaan rajoitu love metal -pioneeriin, sillä mukana on myös helsinkiläisen Grave Pleasuresin Plagueboys.

”Kuusi vuotta sen jälkeen kun asetti lippulaivabändinsä lepotilaan, Ville Valo on palannut soolodebyytillään alkulähteille kimmeltävällä sekoituksella kasarirockin mahtipontisuutta, goottimaista välinpitämättömyyttä ja hirsipuuhuumoria”, julkaisu kuvailee Neon Noiria.

Grave Pleasuresin uutuudelta voi Metal Hammerin mukaan puolestaan kuulla vaikutteita The Curesta ja The Sisters Of Mercystä kaikkein leikkisimmillään.

”Lopputulos on välittömästi ilahduttavin ja palkitsevin Grave Pleasures -levytys tähän mennessä”, julkaisu kirjoittaa. ”Levy, joka vaatii uusi soittokertoja ja suorastaan anelee isoja tiloja kiemurtelemaan lumoavan loitsunsa tahdissa.”

Lisää luettavaa