Metallica-keulakuva nimeää musiikkiinsa ja soittoonsa vaikuttaneita bändejä ja kitaristeja – ”Black Sabbath oli tietenkin numero yksi”

10.5.2022 20:52

Metallica-keulakuva James Hetfield on saanut oman nimikkokielisetin. Ernie Ballin Hardwired Master Core -kitarankieliä promotoivalla videolla maestro kertoo itse muun muassa musiikillisesta historiastaan ja vaikutteistaan.

”Tykkäämäni musiikki oli amerikkalaisten bändien osalta vähän raaempaa ja aggressiivisempaa”, Hetfield jutustelee. ”Sitten löysin bändit kuten AC/DC:n ja Judas Priestin, ja koko brittiläisen hevimetallin uuden aallon, eli Iron Maidenin ja Motörheadin. Mitä vaikutukseen tulee, Black Sabbath oli tietenkin numero yksi. Sen ensimmäisen albumin kansikuvan, ja Iron Maidenin ensimmäisen levyn kannen näkeminen veti minua puoleensa. Meno muuttui raskaammaksi ja raskaammaksi sitä mukaa kun löysin uutta musiikkia.”

Hetfield puhuu videolla myös soittotyylistään ja mainitsee nimeltä pari erityisesti siihen vaikuttanutta kitaristia.

”Olen soittaessani vähän barbaarimainen”, Hetfield kuvailee. ”Olen aina kiinnostunut riffistä. Se oli kappaleen pohja. Tony Iommi hallitsee kappaletta riffillään ja kaikki muu pyörii sen ympärillä. Sitten on Johnny Ramone, paljon alaspikkausta, nopeaa alaspikkausta. Se auttoi minua kehittämään tyylini. Joten se on vähän kuin punk rockin ja raskaan rockin yhdistelmä alaspikkausta ja melodiaa siinä sivussa.”

Lisää luettavaa