Michael Jacksonin Thriller-hitin säveltänyt ”Näkymätön mies” on kuollut

Rod Temperton kuoli syöpään syys-lokakuun taitteessa.
6.10.2016 09:44

Muusikko ja säveltäjä Rod Temperton on kuollut syys-lokakuun taitteessa, vahvistaa julkaisija Jon Platt Warner/Chappell Musicilta. Asiasta uutisoi BBC. Temperton oli kuollessaan 66-vuotias.

Vaikka Temperton itse ei kenties suurelle yleisölle olekaan tuttu nimi, hänen suurimmat hittisävellyksensä taatusti ovat. Siksi hän saikin lempinimen ”Näkymätön mies”. Temperton kirjoitti muun muassa Michael Jacksonille useita hittejä, joista suurin on Thriller-levyn nimikkokappale. Thrilleristä tuli nopeasti kaikkien aikojen myydyin albumi maailmassa. Tempertonin kynästä ovat lähtöisin myös Jacksonin kappaleet Rock With You ja Off The Wall.

Temperton aloitti musiikkiuransa 70-luvun alussa kosketinsoittajana. Hän liittyi funk/disko-yhtye Heatwaveen ja teki näille muun muassa kappaleet Boogie Nights ja Always And Forever. Heatwave kiinnitti tuottaja Quincy Jonesin huomion ja niin Tempertonista tuli yksi Michael Jacksonin ja Jonesin yhteistyökumppaneista.

Heatwaven ja Michael Jacksonin lisäksi Temperton on tehnyt kappaleita muun muassa Herbie Hancockille, Donna Summerille, The Manhattan Transferille, Aretha Franklinille ja Karen Carpenterille. Temperton sävelsi musiikkia myös elokuviin ja sai parhaan alkuperäiskappaleen Oscar-ehdokkuuden vuonna 1986 Steven Spielbergin Häivähdys purppuraa -elokuvaan sävelletystä kappaleesta.

Tempertonin tarkka kuolinpäivä ei tätä kirjoittaessa ole tiedossa, mutta Jon Plattin mukaan Temperton kuoli syöpään viime viikolla. Hautajaiset suoritettiin myös kaikessa hiljaisuudessa läheisten läsnäollessa.

Lisää luettavaa