Mike Portnoy esittää 50-vuotispäivillään Dream Theaterin viisiosaisen kappalesarjan ensimmäistä kertaa – Muu bändi kutsuttu mukaan

12.7.2016 11:25

Vuonna 2010 Dream Theaterista lähtenyt Mike Portnoy suunnittelee juhlistavansa viisikymppisiään helmikuussa 2017 Cruise to the Edge -risteilyllä. Miekkosen suunnitelmana on juhlan kunniaksi esittää aikanaan Dream Theaterille säveltämänsä viisiosaisen kappalesarjan The 12-Step Suite ensi kertaa kokonaisuudessaan.

– Kappaleet on alun perin tehtykin sillä ajatuksella, että ne joskus soitetaan peräkkäin alusta loppuun. Haluaisin niin mielelläni tehdä sen vielä joskus Dream Theaterin kanssa, mutta tilanne on nyt tämä. Elämä on lyhyt, joten 50-vuotisjuhlani tuntui oikealta paikalta ja ajalta soittaa tämä sarja, Portnoy kertoo The National Studentin haastattelussa.

– Kuten sanoin, olisi todella mahtavaa tehdä se muiden Dream Theaterin jätkien kanssa, mutta he ovat tehneet varsin selväksi, ettei heillä ole mitään aikomusta reunioniin. Joten en voi vain istuskella ja odottaa, jos heidän mielensä vaikka joskus muuttuu. Mutta he kaikki ovat kuitenkin tervetulleita mukaan risteilylle. Se merkitsisi minulle paljon.

The 12-Step Suite on sarja kappaleita, jotka kertovat Portnoyn alkoholismista (sarjan nimi tulee AA-liikkeen 12 askeleen kuntoutumisohjelmasta) ja jotka on ripoteltu Dream Theaterin eri levyille omina kappaleinaan. Sarja sisältää kappaleet The Glass Prison (levyltä Six Degrees of Inner Turbulance, 2002), This Dying Soul (Train Of Thought, 2003), The Root Of All Evil (Octavarium, 2005), Repentance (Systematic Chaos, 2007) sekä The Shattered Fortress (Black Clouds & Silver Linings, 2009).

Lisää luettavaa