Miksi Machine Head hajoaa käsiin? Kitaristi Phil Demmel kertoo, miksi hän päätti lähteä yhtyeestä

3.10.2018 09:13

Metallimaailmassa kuohuu taas, kun Machine Headin Robb Flynn ilmoitti hiljattain yhtyeen Facebook-sivulla, että yhtye lopettaa nykymuodossa toimintansa. Sekä kitaristi Phil Demmel että Dave McClain poistuvat syksyn kiertueen jälkeen bändin kokoonpanosta, eikä basisti Jared MacEachernkaan taida olla ihan täysillä mukana.

Nyt Flynn on sitten Machine Headin ainoa jäsen, ja jää nähtäväksi, yrittääkö johtohamo vielä kasata bändiä uudelleen vai lopettaako se toimintansa tyystin. Viimeisimpien tietojen mukaan Flynn olisi kääntymässä ensimmäisen vaihtoehdon kannalle.

Miksi Machine Head -leirissä sitten kuohuu näin pahasti? Phil Demmel, joka on ollut Flynnin vanha bändikaveri aina 1980–90-lukujen Vio-Lence-yhtyeestä saakka, kirjoitti oman näkemyksensä asioista Instagram-tilillään. Asiasta uutisoi Blabbermouth.

”15 vuotta Machine Headissa on pitkä aika, puhumattakaan kaikista 32 vuodesta, mitä olen soittanut Robbin kanssa”, Demmel kirjoitti.

”On ollut kunnia olla mukana tässä yhtyeessä, ja olen todella ylpeä kaikesta, mitä olen sen riveissä tehnyt. Nyt on yksinkertaisesti aika tehdä jotain muuta. Ihmiset saattavat kasvaa ajan mittaan erilleen, eikä se ole kenenkään syy. On uskomatonta, että olemme olleet niin onnekkaita että olemme kyenneet olemaan yhdessä niin pitkään.”

Eli kaiken kaikkiaan suhteellisen siivoissa ja toista osapuolta kunnioittavissa merkeissä tämä hajoaminen tapahtuu, vaikka kulisseissa olisikin tuulisempaa. Toivottavasti Flynn ja Demmel saavat pidettyä sillat ehjinä, jotta joskus myöhemmin voisivat kokeilla taas tehdä jotain yhdessä. Olisihan se surullista, jos yli 30 vuoden yhteinen taival päätyisi keskinäiseen sotimiseen, katsokaa vaikka Judas Priestiä ja KK Downingia.

Lisää luettavaa