Artisti: Machine Head

Machine Headissa näyttää olleen viime vuosina harvinaisen tulehtunut ilmapiiri

Machine Head joutui tunnetusti kasaamaan rivinsä tyystin uudelleen, kun sekä kitaristi Phil Demmel että rumpali Dave McClain erosivat yhtyeestä viime syksynä. Ero tapahtui suurin piirtein yhteisymmärryksessä – osapuolet soittivat loppuvuodesta vielä yhteisen jäähyväiskiertueenkin – mutta erityisesti Demmel on kevään mittaan kertonut auliisti, miten huonosti hän viihtyi loppuaikoina Machine Headin matkassa.

Entisaikojen Machine Head -miehistö näyttää taas, miten yksi debyyttilevyn hitti taittuu nykyään

Kokoonpanomuutosten mullistama Machine Head on palannut Burn My Eyes -albuminsa 25-vuotisjuhlavuotena debyyttilevynsä aikaiseen kokoonpanoon. Bändi suuntaa tänä vuonna teemakiertueelle, jolla levy käydään läpi suurennuslasin kanssa, ja rundia promotoidaan studiossa taltioiduilla livevedoilla. Pari viikkoa sitten saatiin kuulla, miten bändiltä sujui Davidian-klassikko nykypäivänä, ja nyt esitysvuorossa on A Thousand Lies. Tarkasta yläpuolelta.

On jäähyväisten aika – Machine Headin keikalla koettiin lauantaina kohtalokkaita hetkiä

Hyvästi, vanha tuttu Machine Head. Kuten Soundissakin on uutisoitu, groove metalin suurnimen kokoonpano menee uusiksi bändin jenkkikiertueen päätyttyä, kun kitaristi Phil Demmel ja rumpali Dave McClain jättävät yhtyeen. Kun miesten lopettamispäätöksestä uutisoitiin, uumoiltiin bändin katoavan kokonaan maailmankartalta, mutta myöhemmin Robb Flynn ilmoitti orkesterin jatkavan uudella miehityksellä. Uusista jäsenistä ei ole vielä mitään tietoa.