”Minuun etäisyyttä ottaneet olivat itse syyllisiä paljon pahempaan” – David Ellefson avautuu tapahtumista Megadeth-potkujen jälkeen

4.7.2023 20:35

Megadethistä vuoden 2021 seksivideo/-viestiskandaalinsa jälkeen potkut saanut David Ellefson puheli hieman menneistä Sense Music Median haastattelussa.

Basisti toteaa juttutuokion tuoksinassa pelastaneensa yhtyeen palatessaan sen riveihin vuonna 2010, mutta hyväksyneensä sen, että joskus on vain pidemmänkin yhteistyön päätteeksi jatkettava eteenpäin.

”Tiesin heti Megadethiin vuonna 2010 palatessani, että pelastin heidän nahkansa, sillä ei ollut ketään muuta joka olisi soittanut Rust In Peacen [kokonaisuudessaan kiertueella], ja se oli täydellinen alusta paluulle”, Ellefson sanoo.

”Ja jos se matka on tullut päätökseensä 11, melkein 12 vuoden jälkeen, niin jatketaan sitten eteenpäin”, Ellefson toteaa. ”En jäänyt itkeskelemään ja nuolemaan haavojani. En luo nyt uraa kivittämällä heitä. Miksi tekisin niin? Mennään vain vittu eteenpäin.”

Ellefson sanoo myöhemmin haastattelussa, ettei saanut juuri tukea potkuihinsa johtaneen kohun aikana.

”Tajusin, että ihmiset jotka ottivat minuun etäisyyttä olivat itse syyllisiä paljon pahempaan kuin mitä minä ikinä tein”, Ellefson sanoo. ”Voin kertoa sen tässä ja nyt. Ja silloin jotkut kaverit tulivat luokseni ja sanoivat: ’Minulle sattui jotain samansuuntaista. Ja kun bändini tai pomoni tai ihmiset alkoivat ottaa minuun etäisyyttä, oli kuin eteeni olisi nostettu peili.’ He näkivät itsensä siinä peilissä.”

”Sen takia lähdin välittömästi tasaamaan tilejä — ihan vain sanoakseni: ’Haistakaa vittu. Kuinka julkeatte tehdä näin minulle, tai ylipäätään kenellekään?'”, Ellefson jatkaa. ”Kaikki yrittivät tietenkin heti varjella mainettaan ja imagoaan.”

”Ymmärrän sen — toisaalta ymmärrän kaiken häpeän tai tuollaisen, tyyliin: ’Voi veljet. Mitä tämä nyt on?’ Mutta toisinaan sitä tajuaa pitkän suhteen jälkeen, että emme ollutkaan sitten niin läheisiä.”

Lisää luettavaa