Mitä yhteistä on Green Dayn Billie Joe Armstrongilla ja Timo Soinilla?

2.1.2024 18:45

Sitten hieman kevennystä! Nyt nimittäin löytyi knoppitieto, joka kannattaa pistää muistiin mahdollisia musavisakysymyksiä varten. Jos koskaan tulee vastaan sellainen tilanne, että täytyisi löytää yhdistävä tekijä Green Dayn keulakuvan Billie Joe Armstrongin ja Timo Soinin välillä, niin sellainen löytyy jalkapallon maailmasta ja tarkemmin ottaen Isosta-Britanniasta: molemmat ovat kovia Millwall FC:n kannattajia.

Tämä käy ilmi tuoreesta The Guardianin haastattelusta, jossa Armstrong julistaa rakkauttaan Millwallia kohtaan. Armstrong kehuu jutussa ensin Brittien jalkapallokulttuuria ylipäätään ja siirtyy siitä sitten Millwallin arvostajaksi.

”Halusin mennä katsomaan joitain liigan peräpään otteluita – erityisesti Millwallia, jota leimaa sellainen altavastaajan kovapintainen, kiukkuinen ’kukaan ei tykkää meistä emmekä me välitä’ -asenne. Siinä on jotain samaa kuin Oakland Raidersin fanittamisessa”, Armstrong sanoo.

Timo Soini puolestaan on tuonut julki Millwall-arvostustaan jo vuosikaudet. ”Olen kannattanut lontoolaista Millwallia yli neljäkymmentä vuotta. Näin joukkueen pelaavan 13.11.1976 Suomen televisiossa ja se oli siinä”, Soini kirjoitti vuonna 2019 blogissaan. Ei tarvitse kovin monimutkaisia Google-hakuja tehdä löytääkseen runsain mitoin aiheesta kirjoitettuja lehtijuttuja.

Mitä Green Dayn muihin puuhiin tulee, orkesterin seuraava albumi Saviors julkaistaan 19. tammikuuta. Levyn Dilemma-singlen tekoprosessia voi ihmetellä Youtube-videon avulla alapuolelta:

Lisää luettavaa