Miten Radiopuhelimet ja Hauskat kotivideot -juontaja liittyvät toisiinsa?

1.5.2014 20:49

Radiopuhelimet-yhtyeen tuoreen Smäidä-musiikkivideon pääroolissa nähdään yllättävä nimi. Hauskat kotivideot -tv-ohjelman juontaja Sampo Marjomaa heittäytyy videolla riistokapitalistin rooliin.

Yhteiskunnallisesti kantaaottavan ja humoristisen videon aihemaailma pyörii riistokapitalismin, nyky-yhteiskunnan itsekkyyden ja narsismia lietsovan elämänkatsomuksen ympärillä.

− Halusin tehdä musiikkivideon ja lyhytelokuvan välimuodon, jossa käsitellään aikaisemmista töistäni tuttua teemaa: mielenterveyden asteittaista hajoamista ajan hengen mukaisten ihanteiden orjallisen seuraamisen johdosta, kertoo psykiatrisena hoitajana Oulussa työskentelevä musiikkivideon ohjaaja Juhapekka Penttinen tiedotteessa.

Ohjaaja toteaa, että samalla tarjoutui tilaisuus ottaa kantaa Suomessa tapahtuvaan sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamiseen ja kansalaisten tuloerojen jyrkkiin eroihin.

− Haluan herättää videolla myös keskustelua siitä, että elämmekö pääomaa hallitsevan eliitin ja suuryhtiöiden ohjailemassa lumeessa, jolloin ihmisyys, rakkaus ja perustarpeet korvataan helposti keinotekoisilla asioilla, joita meidät on markkinoinnin ja mainospropagandan avulla ohjelmoitu pitämään elintärkeinä arvoina elämässämme. Video on täynnä pieniä yksityiskohtia, joten on suositeltavaa katsoa se useaan otteeseen, Penttinen vinkkaa.

Sampo Marjomaa lähti mielellään mukaan videoprojektiin.

− Pääsin näyttämään itsestäni uusia puolia. Kirjaimellisesti, tv:stä tuttu juontaja kommentoi.

Smäidä-videolla esiintyy muitakin oululaisia julkisuudesta tunnettuja kasvoja Lyly Rajalan, Aki Louhelan ja Jukka Takalon johdolla. Katso video alla.


Lisää luettavaa