Moby muistelee elämänsä synkimpiä hetkiä – Yritti tappaa itsensä muovipussiin tukehtumalla

"Pieni ääni päässäni sanoi, ettei elämäni saisi päättyä roskapussin sisäpuolta haistellen."

Moby, 52, on keskustellut päihdeongelmistaan avoimesti julkisesti ennenkin, mutta tuoreessa The Telegraphin haastattelussa konemusiikkivelho pureutuu aiheeseen entistäkin avoimemmin ja syvemmälle. Hän muun muassa kertoo yhden elämänsä synkimmän hetken tapahtuneen vuonna 2007 New Yorkin Chinatownissa, jossa tämä yritti alkoholin ja huumeiden vaikutuksen alaisena itsemurhaa.

”Olin lukenut artikkelin, jossa kerrottiin ihmisten tekevän itsemurhia muun muassa sitomalla muovipussin päänsä ympärille. Niinpä yritin sitä. Pussi haisi vahvasti polyvinyylikloridille. Mutta vaikka olinkin humalasta sokeana ja sekaisin huumeista, jokin pieni ääni päässäni sanoi, ettei elämäni saisi päättyä roskapussia haistellen”, Moby kertoo.

Moby myöntää vuonna 1999 julkaistun Play-albumin myötä tulleen maailmanlaajuisen suursuosion olleen hänelle liikaa. Mitä enemmän hän vaurastui ja menestyi, sitä enemmän hän joi ja käytti huumeita – samalla kasvoivat narsismi, ahdistus ja masennus. Masennus ja itsetuhoiset ajatukset tulivat Mobyn lisäksi useimmin pintaan juuri silloin, kun asiat olivat muuten todella hyvin.

”Muistan miten vuonna 2002 pidettiin MTV Awardsit Barcelonassa. Olin superhienossa hotellissa ja olin juuri voittanut palkinnon. Olin niin ahdistunut ja masentunut, että halusin vain heittäytyä ulos ikkunasta – mutta ikkuna ei vain auennut tarpeeksi paljon.”

Moby on ollut kuivilla vuodesta 2008 lähtien, mutta ei kokenut mitään herättävää tai valaisevaa, joka sai hänet muuttamaan elintapojaan. Hän vain halusi alkaa pitää itsestään parempaa huolta.

”Saatoin mennä ulos, juoda 15 drinkkiä, vetää 100 dollarin edestä kokaiinia, valvoa aamukuuteen, ottaa kolme Xanaxia ja pari Vicodinia nukahtaakseni ja herätä viideltä iltapäivällä… ja tuntea oloni hirveäksi.”