Monikansallisen levy-yhtiön ja Bob Dylanin Twitter-tilit hakkeroitiin – väittivät Britney Spearsin kuolleen

Sony Music Global -levy-yhtiö aiheutti tapaninpäivän aamuna hämmennystä twiittaamalla yhtiön leivissä olevan poplaulajan kuolleen. Ensin yhtiön Twitter-tilille ilmestyi viesti ”RIP Britney Spears” surunaama-emojiin kanssa, hetkeä myöhemmin laulajan kerrottiin kuolleen tapaturmaisesti ja lisää tietoa seuraavan.

Britney Spearsin tiedottaja kertoi laulajan olevan kuitenkin elossa ja voivan hyvin. Myöhemmin twiitit poistettiin ja Sony Musicin edustaja vahvisti tilin joutuneen hakkereiden hampaisiin. Hyökkäyksen kohteeksi joutui myös Sonyn hallinnoima Bob Dylanin virallinen Twitter-tili, jonka kautta esitettiin myös surunvalittelut Britney Spearsin kuolemasta.

Kun Sony tiedotti tietomurrosta, ilmestyi levy-yhtiön Twitteriin viestejä, joiden mukaan hyökkäyksen takana on OurMine-niminen ryhmä, joka ottaa kohteekseen korkean profiilin tilejä, joiden kautta se yleensä markkinoi omia turvallisuuspalvelujaan. OurMine on aiemmin kaapannut muun muassa Marvelin ja Netflixin Twitter-tilit ja päässyt käsiksi Variety-lehden sähköposteihin.