Mötley Crüen klassikkoalbumin julkaisusta 30 vuotta – Vaikutti osaltaan myös Metallican hittilevyyn

Dr. Feelgood täyttää pyöreitä.
1.9.2019 22:16

1. syyskuuta 1989 tapahtui merkittävä asia Mötley Crüen historiassa: 30 vuotta sitten julkaistiin nimittäin bändin viides studiolevy Dr. Feelgood, jota pidetään yleisesti ottaen yhtyeen parhaimpana albumina niin kriitikkojen kuin fanien keskuudessa. Se on myös yhtyeen myydyin albumi (yli 6 miljoonaa myytyä kopiota Amerikassa) ja levyn nimikkokappale on bändin myydyin single (yli 500 000).

Levyn tuottajana toimi Bob Rock ja ääniteknikkona/miksaajana Randy Staub, jotka saivat albumin soundaamaan niin hyvältä, että se teki vaikutuksen muun muassa Metallican soittajiin ja erityisesti rumpali Lars Ulrichiin. Tästä syystä yhtye pestasi Rock/Staub-kaksikon työstämään kanssaan vuoden 1991 Metallica-levyä, josta myös kehittyi valtava hitti.

Albumi poiki lukuisia klassikoita ja keikkavakioksi nousseita kappaleita kuten jo mainittu nimikkobiisi sekä basisti Nikki Sixxin yliannostuksesta inspiraation saanut Kickstart My Heart, rumpali Tommy Leen ja näyttelijä Heather Locklearin suhteesta ammentanut Without You sekä Beatlesin I Want You (She’s So Heavy) -kappaleelle kumartava Slice of Your Pie. Levyllä kuullaan myös varsin nimekkäitä vierailijoita, sillä taustalauluja kävivät laulamassa muun muassa Aerosmith-nokkamies Steven Tyler, Bryan Adams sekä Cheap Trickistä tutut Robin Zander ja Rick Nielsen. Myös tuottaja Rock lauloi taustoja ja soitti levyllä myös bassoa kappaleessa Time For Change.

Ei muuta kuin levy soimaan kolmekymppisten kunniaksi tuosta alta!

Lisää luettavaa