MTV sensuroi Måneskinin televisioitua Video Music Awards -esitystä – Lavalla ilmeisesti liikaa paljasta pintaa

Laulaja Damiano Davidin vaateparsi ja taustatanssijoiden teipeillä peitetyt rinnat olivat ilmeisesti ohjaajan mielestä liian rajua kamaa katsojille.
29.8.2022 13:07

Viime sunnuntaina 28. elokuuta järjestettiin MTV:n vuosittainen Video Music Awards, jonka aikana jaettiin paljon palkintoja sekä nähtiin tuttuun tapaan lukuisia musiikkiesityksiä. Yksi esiintyjistä oli Italian Måneskin, jonka suosio on noussut raketin lailla maailmanlaajuisesti sen jälkeen, kun yhtye voitti vuoden 2021 Euroviisut.

Ronskista lavashow’staan tunnetun yhtyeen meininki oli kuitenkin ilmeisesti liikaa, sillä noin puolet Måneskinin Supermodel-esityksestä meni siinä, että televisioidun gaalan katsojille näytettiin vain kaukaa kuvattua yleiskuvaa lavalta. Twitterissä spekuloidaan, että ilmeisesti laulaja Damiano Davidin vaateparsi – pakarat paljastavat nahachapsit ja tangat – sekä taustatanssijoiden paitojen läpi paistaneet rinnat (joista oli kuitenkin teipattu nännit piiloon) olivat ohjaajan mielestä liian raisua näytettävää katsojille.

Måneskin oli ehdolla vuoden parhaaksi uudeksi artistiksi sekä yhtyeen I Wanna Be Your Slave -kappaleen video vuoden parhaaksi vaihtoehtovideoksi. I Wanna Be Your Slave voitti, mutta vuoden parhaana nousevana artistina palkittiin Dove Cameron.

VMA:ssa nähtiin myös Red Hot Chili Peppers, joka esitti kaksi kappaletta ja pokkasi Global Icon -palkinnon. RHCP-rumpali Chad Smith omisti palkinnon edesmenneelle Foo Fighters -rumpali Taylor Hawkinsille.

Päivitys 8.9.2022: Kävi ilmi, että Måneskinin esityksen sensuroimisen syynä oli basisti Victoria De Angelisin päältä soiton tuoksinassa valahtanut toppi, joka paljasti soittajan toisen rinnan, jota ei oltu peitetty nänniteipillä. MTV julkaisi esityksestä myöhemmin uuden taltioinnin, jossa kamerakulma ei enää vaihdu yleiskuvaan, vaan basistin rinta on sensuroitu sumentamalla.

Lisää luettavaa