Muistatko ”black jazzia” esittäneen Shiningin? Norjalaisyhtye soittaa aika erilaista musiikkia nykyään

Norjalainen Shining on näemmä uudistanut vuosien varrella soundiaan oikein urakalla. Oslossa vuonna 1999 perustettu yhtye aloitti free jazz -bändinä, ja siitä eteenpäin orkesteri alkoi ottaa alati enemmän vaikutteita äärimetallista ja industrialista. Kokoonpano niitti mainetta vuoden 2010 Blackjazz-albumillaan, jolla tämä eri musiikkityylien kummallinen keitos vietiin huippuunsa, mutta uudistuminen ei suinkaan päättynyt tuohon.

Black jazz -vaiheensa jälkeen yhtye on lipunut alati enemmän kevyemmän elektrorockin suuntaan, ja uusimmalla KMA (Kiss My Ass) -singlellä ei vanhasta avantgarde-menosta ole jäljellä enää hitustakaan. Kappale on ihan täysveristä bilerockia, ei enempää eikä vähempää. Biisin sanoitusten voi helposti tulkita olevan viesti kaikille jyrkemmän laidan puristeille, jotka eivät tällaisesta muutoksesta pidä: ”Kiss my ass and suck my nuts”, Shiningin johtaja ja ainoa alkuperäisjäsen Jørgen Munkeby laulaa.

Kuuntele uusi kappale alta ja verrokiksi vanhempi Fisheye-single vielä alempaa. Rohkeita siirtoja tämä yhtye ainakin tekee!