Musiikin muutosvoimaa tarjolla: Maailma kylässä -festivaali julkaisi musiikkiohjelmistonsa

Festivaalia juhlitaan ensimmäistä kertaa Suvilahdessa 27.–28.5.
23.3.2023 19:44

Maailma kylässä -tapahtuma avaa festivaalikesän Helsingin Suvilahdessa. Toukokuun viimeisenä viikonloppuna 27.–28.5. järjestettävän tapahtuman musiikkiohjelmisto on nyt julkaistu kokonaisuudessaan.

Muutosvoimaa teemanaan tänä vuonna pitävän tapahtuman kansainvälisiä artistilisäyksiä ovat naisten oikeuksia musiikillaan ajava israelialais-persialainen Liraz sekä ihmisoikeuksiin ja Ukrainan sotaan kantaa ottava ukrainalais-kanadalainen Balaklava Blues. Jo julkaistuja kansainvälisiä artisteja ovat nigerialainen Seun Kuti & Egypt 80 ja eteläafrikkalainen Toya Delazy.

Kotimaan puolta tapahtumassa edustavat Jesse Markin, Yeboyah, viime vuonna uuden Red Alert in the Blue Forest -albuminsa julkaissut Von Hertzen Brothers, Ilta sekä Emma-gaalassa Vuoden lastenmusiikki -palkinnon voittanut Megasakki.

– Festivaalilla voi kokea elämyksiä, perehtyä yhteiskunnallisiin aiheisiin sekä tietysti nauttia hyvästä musiikista, ruuasta ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Haluamme kannustaa yksilöitä ja yhteisöjä toimimaan muutosvoimana kestävän kehityksen, yhdenvertaisuuden ja vapaan kansalaisyhteiskunnan puolesta maailmassa, jossa eriarvoistuminen ja epäoikeudenmukaisuus kasvavat, kertoo festivaalin viestintäpäällikkö Nelli Korpi.

Tapahtuman puheohjelmaan on tulossa vielä lisäyksiä, mutta tähän mennessä tarinoita muutoksesta ovat tulossa kertomaan ainakin nuori ympäristöaktivisti Helena Gualinga ja kenialainen ihmisoikeusaktivisti sekä InformAction-organisaation johtaja Winnie Masai.

Koronapandemian vuoksi kolmena edellisenä vuotena kokonaan peruuntuneen, pienimuotoisemmin tai virtuaalisesti järjestetyn ilmaistapahtuman odotetaan nyt vetävän puoleensa noin 50 000 kävijää. Maailma kylässä -festivaalia on juhlittu kahtenakymmenenä vuotena Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla, ja tänä vuonna tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Suvilahdessa.

Lisää luettavaa