”Musiikista on tullut hyvin tyttömäistä” – Bono pohdiskelee rockmusiikin nykytilaa ja tulevaisuutta tuoreessa haastattelussaan

27.12.2017 19:39

U2:n nokkamies Bono availee tuoreessa Rolling Stonen haastattelussa taustoja irlantilaisbändin tuoreen Songs of Experience -albumin kappaleista sekä nykyisistä musiikin kulutustottumuksistaan ja siitä, mistä mies löytää nykypäivänä tuoretta säveltaidetta.

Laulaja paljastaakin, että jälkimmäisessä suurta osaa näyttelevät hänen lapsensa. Jordan on kuuleman mukaan varsinainen indie-snobi, Eve suosii hip hopia ja Elijah soittaa bändissä uskoen rock ’n’ roll -vallankumouksen olevan aivan kulman takana. Kun Bonolta kysytään, jakaako hän poikansa toiveikkaan näkemyksen, vastaus on seuraavanlainen:

”Mielestäni musiikista on tullut hyvin tyttömäistä”, Bono pohtii. ”Siinä on paljon hyviäkin puolia, mutta tällä hetkellä ainoastaan hip hopissa on sijaa nuoren miehen vihalle, eikä se ole hyvä juttu. Kun olin 16, minussa oli hyvin paljon vihaa. Sille täytyy löytää paikka, samoin kuin kitaroille, saivatpa ne sitten seurakseen vaikkapa rumpukoneen  – minulle sillä ei ole väliä. Heti kun jotakin aletaan suojella, se on ohi. Voit aivan hyvin säilöä sen formaldehydiin. Mitä rock ’n’ roll loppujen lopuksi on? Vimma on sen ytimessä. Hyvässä rock ’n’ rollissa on sitä ja sen takia The Who oli niin kova bändi. Tai Pearl Jam. Eddiellä on sitä vimmaa.”

Lopuksi mies vielä vahvistaa olevansa samoilla linjoilla poikansa kanssa toteamalla ”Se palaa vielä” ja paljastaa samalla Elijahin asenteen suorastaan tihkuvan rokettirollia: ”Mikäli rock ’n’ roll -vallankumous ei muutoin tapahdu, me käynnistämme sen.”

Lisää luettavaa