Muun muassa Iggy Popille, Public Enemylle ja Sister Rosetta Tharpelle myönnetään Grammyt elämäntyöstä ja merkittävistä ansioista musiikin saralla

Punkin kummisetä Iggy Pop palkitaan elämäntyö-Grammyllä.

Myös Chicago, Isaac Hayes, Roberta Flack ja John Prine palkitaan elämäntyöstään.

Recording Academy on julkistanut seuraavat elämäntyöstään ja merkittävistä ansioistaan musiikin saralla erikois-Grammyllä palkittavat artistit ja yhtyeet. Elämäntyö-Grammyt jaetaan Special Merit -juhlaseremoniassa 18. huhtikuuta ja sellaisen saavat Iggy Pop, Public Enemy, Sister Rosetta Tharpe, Chicago, Isaac Hayes, Roberta Flack sekä John Prine.

Juhlagaalassa palkitaan lisäksi Trustees-palkinnolla pianisti Philip Glass, levymoguli Frank Walker sekä Grammy-gaalan vastaavana tuottajana 40-vuotta toiminut, ensi vuonna eläköityvä Ken Ehrlich. Lisäksi ääniteknikkoveteraani George Augspurger palkitaan Technical-palkinnolla.

”Recording Academylla on vuosittain kunnia antaa tunnustusta visionääreille, joiden luova panos on vaikuttanut suuresti kulttuuriimme. Erikoispalkinnon saajat ovat tuoneet musiikillisen intohimonsa osaksi historiaa ja inspiroineet tulevia musiikintekijöiden ja -kuuntelijoiden sukupolvia”, kommentoi Recording Academyn toimitusjohtaja Deborah Dugan.

Viime vuonna elämäntyöstään palkittiin muun muassa Black Sabbath, George Clinton ja Dionne Warwick ja sitä edellisenä vuonna puolestaan Queen, Neil Diamond, Tina Turner ja Emmylou Harris. Vuoden 2020 Grammy-palkinnot jaetaan puolestaan 26. tammikuuta.