Myös Moonsorrow perui keikkansa Steelfestissä: ”Tämä ei ole enää sama festivaali”

Moonsorrow
Fullsteam Agency

Steelfestin ympärillä kuhisee nyt vahvasti. Maineikas metallifestivaali julkisi taannoin pitkän rivin bändejä ensi vuodelle, mutta ei aikaakaan, kun alkoi tapahtua. Festivaali tiedotti sosiaalisessa mediassa, että esiintyjälistaan on tiedossa muutoksia, sillä mukana oli joitain julkisuudessa äärioikeistoon yhdistettyjä bändejä, eivätkä kaikki buukatut nimet halunneet esiintyä tällaisten kokoonpanojen kanssa samassa tapahtumassa. Niinpä esimerkiksi saksalainen Sodom peruutti Hyvinkään-keikkansa.

Nyt kotimainen Moonsorrow tiedottaa tulleensa samaan lopputulokseen. Yhtye julkisti tänään sosiaalisen median kanavissaan ilmoituksen, jossa harmitellaan tilannetta, mutta bändi ei halua tulla leimatuksi samaan poliittiseen karsinaan joidenkin muiden Steelfestin esiintyjien kanssa.

”Pahoittelemme kaikille, jotka ovat ostaneet liput tapahtumaan meidän vuoksemme vuonna 2020 [jolloin Steelfest peruuntui pandemian vuoksi], mutta kaikki voivat nähdä, ettei tämä ole enää sama festivaali”, tiedoksiannossa kerrotaan.

”Olemme aina halunneet pitää itsemme loitolla kaikista poliittisista liikkeistä, mukaan lukien mutta ei ainoastaan äärioikealla olevista liikkeistä. Tämän pitäisi olla ilmiselvää kaikille, mutta kun olemme seuranneet viimeaikaisia keskusteluja, asia ei selvästikään ole näin.”

”Emme halua astua millekään poliittiselle pelikentälle, ja tästä näyttää olevan tulossa sellainen. Moonsorrow’n ainoa ideologia on aina ollut esikristillinen pakanallisuus. Todelliset fanimme ymmärtävät tämän. Ainoa sotamme käydään uskonnollisella rintamalla. Olemme suoraan sanoan varsin väsyneet tähän puheenaiheeseen, emmekä kommentoi aihetta enempää.”

Lue yhtyeen alkuperäinen tiedote alta: