Neil Peartin sisko avautuu edesmenneen Rush-rumpalin kuolemasta – ”Tiesimme sen olevan tulossa”

27.8.2023 13:39

Vuonna 2020 menehtyneen Rush-rumpali Neil Peartin sisko Nancy Peart Burkholder on antanut haastattelun, jossa avautuu veljensä kuolemasta.

Neil Peart menehtyi 7. tammikuuta 2020 aivosyöpään. Hän oli kuollessaan 67-vuotias. Muusikon perhe tiedotti asiasta kolme päivää myöhemmin.

”Meillä oli kolme ja puoli vuotta aikaa varautua, joten tiesimme sen olevan tulossa”, Burkholder sanoo Etcetera With Kelly Barrettin haastattelussa. ”Ja sitten kun se tapahtui, olimme viikon täydessä radiohiljaisuudessa, emmekä voineet kertoa asiasta kenellekään. Ja sitten saimme — ehkä noin 10 minuutin varoitusajan ennen kuin tieto leviäisi maailmalle. Joten meillä oli 10 minuuttia aikaa kertoa kaikille, joille emme olleet kertoneet asiasta kolmeen ja puoleen vuoteen, että ’olemme pahoillamme, mutta olemme valehdelleet. Kaikki ei olekaan hyvin.’ Se oli todella rankkaa — se viikko oli erityisen rankka, koska me tiesimme totuuden mutta emme voineet kertoa sitä kenellekään.”

Burkholder muistelee fanien ja muiden ihmisten osoittaman tuen olleen uskomatonta.

”Se oli surrealistinen viikko”, Burkholder lisää. ”Se 10 minuuttia oli… en edes muista kenelle soitin sen ajan puitteissa. Minun täytyi lähettää viesti kaikille tutuille sen 10 minuutin aikana. Ja sitten yksi parhaista ystävistäni sai viestin samaan aikaan kun asiasta kerrottiin radiossa. Sitten kaikille tietenkin soiteltiin, koska heidän perheillään tiedettiin olevan yhteyksiä ja 45 vuoden yhteinen historia hänen kanssaan. Se oli shokkiaalto ympäri maailmaa.”

Rushin laulaja-basisti Geddy Lee kertoi viime vuonna, että Peart halusi pitää sairautensa loppuun asti salassa.

Lisää luettavaa