Neil Young haluaisi suurten konserttipromoottoreiden keskeyttävän keikkojen järjestämisen pandemian ajaksi

29.8.2021 22:51

Neil Young ottaa voimakkaasti kantaa pandemian aikaisten konserttien järjestämistä vastaan. Neil Young Archivesissa julkaisemassaan blogikirjoituksessa mies toivoo, että suuret konserttipromoottorit lopettaisivat keikkojen järjestämisen toistaiseksi kokonaan.

”Vetäydyin hiljattain Farm Aidista sen pelossa, että suojaamattomat lapset voivat saada covid-tartunnan keikalle menneiltä ihmisiltä, jotka ovat saaneet viruksen ja palanneet ilman oireita kotiin halaamaan lapsiaan tai jonkun toisen lapsia”, Young kirjoittaa. ”Tunsin, ettemme tienneet mitä meillä oli vastassamme ja vaaransimme muita, aivan erityisesti suojaamattomia lapsia. Tiedän kiertueita, jotka on jouduttu keskeyttämään ja [muusikot ja työntekijät] ovat joutuneet eristäytymään motelleihin, koska yksi heistä on saanut positiivisen testiuloksen. Kysynkin itseltäni, miksi he ylipäätään ovat siellä?”

”Raha ja bisnes”, Young vastaa itselleen. ”Nämä kaksi tarvitsevat toisiaan. Tämä on ollut amerikkalainen tapa jo vuosia ja vuosia.”

”Mikäli suurilla konserttipromoottoreilla olisi pelisilmää, ne voisivat keskeyttää nämä keikat”, Young jatkaa. ”Live Nation, AEG ja muut suuret promoottorit voisivat lopettaa tämän mikäli he voisivat vain olla ajattelematta edes hetken rahaa… ne kontrolloivat suurinta osaa viihdebisneksestä. Niillä on valta keskeyttää keikat, joissa tuhannet kokoontuvat ja tartuttavat. Raha pitää pyörän pyörimässä. Raha, joka motivoi taudin leviämistä. Suuret promoottorit ovat vastuussa supertartuttajista.”

Young ilmoitti aiemmin tässä kuussa jättäytyvänsä pois Farm Aid -tapahtumasta hallitsevan pandemiatilanteen takia.

Lisää luettavaa