Neljä henkilöä syyttää Arcade Fire -keulakuvaa seksuaalisesta hyväksikäytöstä – muusikko kiistää väitteet

28.8.2022 23:40

Neljä henkilöä syyttää Arcade Fire -yhtyeen keulakuvaa Win Butleria seksuaalisesta hyväksikäytöstä, uutisoi Pitchfork.

Butler kiistää kaikki syytökset.

Väitetyt tapahtumat ajoittuvat vuosille 2015-2020 ja Butlerin uhreiksi väitetyt henkilöt olivat niiden aikaan 18-23-vuotiaita.

Butler sanoo lausunnossaan ”pahoittelevansa syvästi kaikilta, joita hän on satuttanut käytöksellään”, mutta lisää, että ”kaikki nämä suhteet perustuivat yhteisymmärrykseen.”

”Mokasin, ja vaikka se ei olekaan tekosyy, odotan päästä parantamaan parannettavissa olevat haavat ja ottamaan menneistä kokemuksista opikseni”, muusikko lisää.

Myös Butlerin vaimo ja yhtyetoveri Régine Chassagne kommentoi syytöksiä omassa lausunnossaan.

”Tiedän ettei hän ole koskaan koskenut, eikä voisi koskaan koskeakaan naiseen ilman tämän lupaa. Olen varma, ettei hän ole näin myöskään tehnyt”, Chassagne toteaa.

Lily-nimellä esiintyvä sukupuolijoustava henkilö väittää, että Butler muun muassa koski ja suuteli häntä autossa ilman lupaa alkuvuodesta 2015 Montrealissa.

Lisäksi Lily väittää, että myöhemmässä tapaamisessa hänen kotonaan Butler painoi hänet seinää vasten, tarttui häntä vartalosta ja ”tunki kielen kurkkuuni”.

Butler ei omien sanojensa mukaan muista kuka oli tapauksessa aloitteellinen taho, mutta ”molemmat olivat ehdottomasti suostuvaisia.”

Butleriin 18-vuotiaana tutustunut Stella [nimi muutettu] väittää puolestaan muusikon lähetelleen hänelle sopimattomia viestejä ja kuvia sukupuolielimestään kaksikon tavattua baarissa. Stella ja Butler olivat aloittaneet yhteydenpidon aluksi Instagramissa. Stella kutsui samaisessa palvelussa Butleria vuonna 2020 ”seksuaaliseksi saalistajaksi”.

Butlerin mukaan ”tapasimme myöhemmin drinkeillä ja hän [Stella] tuli vahvaan humalaan ja kyseli painostavalla tavalla, olisiko jossain paikkaa jossa voisimme harrastaa seksiä. Se ei tuntunut oikealta, joten tilasin hänelle taksin ja varmistin, että hän pääsi kotiin turvallisesti.”

Stella myöntää olleensa humalassa, mutta ei usko lähennelleensä Butleria.

Kaksikon ikäeroa Butler kommentoi seuraavasti: ”En tajunnut ikäeron merkitystä tuolloin. Ymmärrän nyt, kuinka se saattoi olla liikaa, ja kun näin jälkeenpäin mietin itseäni 18-vuotiaana, mutta en tuolloin antanut asialle tarpeeksi painoarvoa.”

Sarah- ja Fiona-nimillä esiintyvät naiset kertovat Butlerin alkaneen viestitellä heidän kanssaan vuosina 2018 ja 2017. Butler pyysi väitetysti molempia osallistumaan seksuaalissävytteisiin videopuheluihin.

”Hän käytti minua käytännössä henkilökohtaisena terapeuttinaan ja helppona keinona saada puhelinseksiä”, Sarah väittää. ”FaceTime-puhelut olivat puhtaasti sitä, että hän sai tyydytyksen ja katkaisi puhelun. Tunsin oloni sairaaksi joka päivä sen jälkeen.”

Butler myöntää vaihtaneensa Sarahin kanssa seksiviestejä, mutta alkaneensa tuntea olonsa ”epämukavaksi” tämän seurassa. ”Sanoin järjestyksenvalvojille [dj-keikoilla ja ravintolassa], etteivät nämä päästäisi häntä liian lähelle”, Butler sanoo. Sarahin mukaan järjestyksenvalvojat eivät koskaan olleet tekemisissä hänen kanssaan.

Fiona sanoo masentuneensa oltuaan seksuaalisessa kanssakäymisessä Butlerin kanssa vuonna 2017 ja yrittäneensä tämän johdosta itsemurhaa. ”Kaiken pitäminen salassa, omien tarpeideni jatkuva tukahduttaminen häntä miellyttääkseni, rajojen puute ja toisena naisena olemisen tuomat syyllisyyden tunteet vaativat veronsa”, Fiona kommentoi.

”Hän otti minuun yhteyttä miltei vuotta myöhemmin ja sanoi ikävöivänsä minua, ja että hän halusi vaihdella jälleen seksiviestejä, ja niin myös teimme”, Butler sanoo. Fiona kiistää Butlerin tarinan.

Butler sanoo yllättyneensä Fionan tuntemuksista ja väittää, että tämä olisi vakuutellut masennuksensa johtuvan aivan muista syistä.

Fiona puolestaan väittää, että hänen masennuksensa ”liittyi ehdottomasti [Butleriin].”

Tarkemmat kuvaukset Butlerin väitetystä käytöksestä, sekä Butlerin ja Chassagnen lausunnot ovat luettavissa kokonaisuudessaan Pitchforkin sivuilla.

Lisää luettavaa