”Nyt kiinnostaa 2000-luvun vaihteen brittisoundi” – Mariska suuntaa uusille urille

Jo suhteellisen pitkään hiljaiseloa viettänyt Mariska on palannut musiikkikentälle. Mariska & Pahat suet -yhtyehän jäi telakalle vuonna 2013.

Aikaisemminkin vanhat kuulijansa yllättänyt artisti tekee uuden suunnistusliikkeen myös nyt, sillä tuoreessa ”klubimaisessa” Sotilaat-kappaleessa soivat aikaisempaa konemaisemmat rytmit.

– Tosiaan, nyt oli ajatuksena tehdä tanssittavaa musaa. Kun ryhdyin kirjottamaan Sotilaat-biisiä koodaajasäveltäjien Eppu Kososen ja Antti Riihimäen kanssa niin totesimme, että 2000-luvun vaihteen brittisoundi kiinnostaa meitä. Luukutimme sitten garagea ynnä muuta meidän mielestä siistiä sen ajan matskua ja lopputulos on nyt kuultavissa, kertoo Mariska.

Entä tuo teksti?

– Biisin tekohetkellä iltapäivälehdet pelottelivat sodalla, taas vaihteeksi. Pyörittelimme tovin erinäisiä tulevaisuudenvisioita ja kun lopullisen tekstittämisen aika sitten koitti niin päässä oli heti visio, mihin suuntaan lähden läppiä viemään. Kappaleen ”homman nimi” on siis kahden ihmisen välinen sota, muusikko sanoo.

– Pyysimme sitten ohjaaja Teemu Niukkaselta videokässäriä ja ideoiden äärellä tuli välittömästi fiilis, että olemme löytäneet oikean jätkän hommaan. Mun ainoa toive oli se, että videosta voisi löytyä koreografioitua tanssia ja treenasinkin tanssija-koreografi Jaakko Niemisen kanssa kuviot kuntoon. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen!

Tässähän tätä:

Täytyyhän tässä samalla fiilistellä niitä vanhempia juttujakin – esimerkiksi tämä on pirun kova: