Nyt se on virallista: kulttibändi Kyyria tekee paluun! Yksi festarikeikka on ensi kesälle jo julki

13.1.2023 12:33

Mainioita uutisia kaikille 1990-luvun veteraaneille ja vaihtoehtoisemman metallimusiikin ystäville! Jo aikaisemmin on saatu kuulla aika lupaavia uutisia siitä, että vanha kunnon Kyyria olisi virittelemässä paluuta, ja nyt tämä on sitten ihan virallinen tosiasia. Kyyria esiintyy alkuperäisessä kokoonpanossaan ensi kesänä John Smith Rock Festivalissa, ja orkesterin levytkin on saatu suoratoistopalveluihin. Hyvä!

”Joskus elämässä tulee hetkiä, jolloin on hyvä pysähtyä ja katsoa taustapeiliin. Kaikki siellä ei ole aina kaunista. Käy helposti niin, että vauhti korjaa virheet, ja kun laastarilla ei sydäntä korjata, niin jälki on tämän näköistä. Tunnen silti voimakkaasti, että Kyyrian musiikillinen perintö on se, mitä meistä jälkipolville jää. Ja siitä tarinasta on vielä viimeinen luku kirjoittamatta”, kommentoi laulaja Ville Tuomi Kyyrian sekavissa merkeissä vuonna 1998 tapahtunutta hajoamista ja uutta tulemista tiedotteessa.

”Tämän reunionin kypsyttely oli pitkä prosessi, mutta hienoa, että nyt se onnistuu. Haluamme jättää faneille kunnolliset jäähyväiset, joihin henkiset paukut eivät aikanaan riittäneet”, jatkaa kitaristi Mikael Tanner.

John Smith julkisti muitakin uusia esiintyjiä. Laukaassa konsertoivat 20.–22.7. myös Cradle of Filth, Before the Dawn, Vola ja Marianas Rest. Kolmen päivän liput tapahtumaan maksavat alkaen 139 euroa. Ennakkomyyntiä hoidetaan festivaalin verkkosivuilla.

Lisää luettavaa