”Olemme aina inhonneet toisiamme” – Monty Python -ryhmän keskinäiset välit eivät ole parhaat mahdolliset

15.2.2024 07:00

Musiikkipiireissäkin arvostetun Monty Python -koomikkoryhmän viimeaikaiset puuhat ovat hitusen verran alakuloista seurattavaa. John Cleesen julkinen imago herättänyt jo pitkän aikaa värikästä keskustelua, kun näyttelijä on läksyttänyt tasaisin väliajoin nykymaailmaa liiasta herkkähipiäisyydestä. Nyt sitten Eric Idle julkaisi sosiaalisessa mediassa viestejä, joissa mies kertoi olevansa kipeästi tienestin tarpeessa ja manasi Python-ryhmän olleen taloudellisesti ”katastrofi”.

”En tiedä, miksi ihmiset olettavat, että uimme rahoissa. Python oli katastrofi. Spamalot-musikaali teki rahaa 20 vuotta sitten. Nyt minun täytyy tehdä töitä pärjätäkseni. Ei kovin helppoa tässä iässä”, 80-vuotias Idle kirjoittaa X-viestipalvelussa.

Idlen syyttävä sormi osoittaa kohti Python-jäsen Terry Gilliamin tytärtä Hollya, joka on hoitanut koomikkoryhmän asioita. ”Ei varmaan pitäisi olla yllättynyt, jos olet pistänyt Gilliamin lapsen manageriksesi. Yksi Gilliam on jo riittävän paha, kaksi voi tuhota minkä tahansa yhtiön”, Idle kirjoittaa.

Nyt NME kertoo, että John Cleese on rientänyt sosiaalisessa mediassa Holly Gilliamin tueksi. Cleese kertoo Python-toveri Michael Palinin olevan hänen kanssaan samoilla linjoilla.

”Olen työskennellyt Hollyn kanssa viimeisten kymmenen vuoden ajan ja pidän häntä hyvin tehokkaana, selväjärkisenä, työteliäänä ja miellyttävänä asianhoitajana”, Cleese kirjoittaa ja jatkaa:

”Michael Palin on pyytänyt minua kertomaan, että hän on tässä asiassa samaa mieltä. Myös Terry Gilliam ajattelee samoin.”

Kun Idlelta ja Cleeseltä kysyttiin, ovatko he edelleen läheisiä, Idle vastasi, ettei hän ole nähnyt Cleeseä seitsemään vuoteen. Kun joku kommentoi, että tämä on surullinen uutinen, Idle sivalsi takaisin: ”Miksi. Minut se tekee onnelliseksi.”

”Olemme aina inhonneet ja halveksineet toisiamme, mutta tämä on tullut julkiseksi vasta hiljattain”, Cleese puolestaan totesi.

Ikävää tekstiä kaikille laatukomedian ystäville. Eikä taida tulla Pythonista dokumenttia Netflixiin: kun joku sivustakatsoja ehdotti, että Pythonin nousu ja tuho voisivat olla hyvä aihe Netflix-produktiolle, Idle tokaisi: ”Vitut Netflixistä ja vitut dokumenteista.” Ok.

Lisää luettavaa