”Olemme turvapaikka kaikelta nykypäivän paskalta” – Queens Of The Stone Age ei ryhdy kantaaottavaksi uudella levyllään

Josh Homme sanoo yhtyeen välttelevän itsensä parodiaksi muuttumista.

Queens Of The Stone Age julkaisee odotetun uuden Villains-albuminsa 25. elokuuta.  Levyä ympäröinyttä salaperäisyyden verhoa raotettiin kunnolla viikko sitten, kun yhtye julkaisi fanien yllätykseksi ensimmäisen singlebiisin The Way You Used To Do.

Yhtyeen nokkamies Josh Homme on nyt avannut sanaista arkkuaan aiempaa enemmän NME-lehden haastattelussa. Hän muun muassa sanoo yhtyeen välttäneen levyllä poliittisia kannanottoja, jotka ovat nykypäivänä kovin yleisiä – onhan bändi toki itsekin kommentoinut sosiaalisessa mediassa muun muassa Donald Trumpin touhuja värikkäin sanakääntein. Hommen mukaan hänen kappaleensa ovat kyllä kiinni hetkessä, mutta eivät poliittisella tavalla.

– Queens on aina ollut kuin jäätelöbaari tai pelihalli; olemme turvapaikka kaikelta nykypäivän paskalta. Minua ei kiinnosta olla kantaaottava, vaikka biisit kertovatkin nykyhetkestä. Minun elämänfilosofiani on, että ”nyt” on kaikki, mitä sinulla on. Ei kannata jahkailla ja odottaa niitä asioita, joita haluat tehdä nyt ja se kuuluu myös levyn jokaisessa hetkessä. Jokainen minuutti on tärkeä, Homme kuvailee.

Queens Of The Stone Agen levyillä on myös totuttu kuulemaan monia vierailijoita ja uuttakin levyä työstäessä sosiaalisessa mediassa levisi kuvia, joissa Homme ja Grohl ovat yhdessä studiossa. Villains-levyllä ei kuitenkaan ole mukana ainoatakaan vierailevaa tähteä, mikä Hommen mukaan oli tietoinen päätös.

– Yksi tämän homman ihanuuksista on se, että voimme olla kuin Whack-a-Mole–pelin myyrä, joka ponnahtaa yllättäen satunnaisesta kolosta. Että siinähän mätkit menemään, Homme vertaa.

– Olemme onnekkaita että bändillämme on oma soundinsa, mutta näin pitkällä uralla on helppo turvautua vanhoihin kikkoihin ja tulla itsensä parodiaksi. Minulle oli tärkeää säilyttää vain tärkeimmät elementit ja päästää kaikesta muusta irti, sillä se on ainoa todellinen asia, joka on hallinnassasi. Seitsemän levyä on aika hiton paljon ja siinä kohtaa levyn tekemiselle pitää löytää joku syy.