”Ottakaa ne v**un korvatulpat mukaan keikoille” – Kuuroutuva The Who -legenda varoittaa nuorempiaan

The Who -laulaja Roger Daltrey paljasti soolokeikallaan olevansa tätä nykyä ”todella, todella kuuro” ja valisti nuorempiaan kuulonsuojauksen tärkeydestä.

Daltrey avautui kuulo-ongelmistaan esiintyessään Las Vegasin Hard Rock Resort -hotellissa. The Whon keulilla 1960-luvulla kuuluisuuteen noussut laulajalegenda kertoi käyttävänsä suurikokoisia korvamonitoreita kuullakseen musiikin keikoillaan, mutta korvamonitoreistakaan ei ole enää suurta apua.

– Ongelma näiden käyttämieni korvajuttujen kanssa on se, että olen todella, todella kuuro. Ja neuvon teitä kaikkia – kaikkia teitä rock’n’roll-faneja – ottakaa ne vitun korvatulpat mukaan keikoille, Daltrey varoitteli.

Daltrey harmitteli, ettei hän ja ikätoverinsa ymmärtäneet kuulon suojaamisen tärkeyttä nuoruudessaan. Hän kertoi joutuvansa nykyään lukemaan ihmisten huulilta.

Terveysongelmista huolimatta laulajalegenda vannoi jatkavansa keikkailua vielä pitkään ja totesi olevansa siitä kiitollinen faneilleen. Daltrey kertoi konsertissa myös kaipaavansa nuorena menehtyneitä kollegojaan Jimi Hendrixiä ja Jim Morrisonia.

– Ne ihmiset eivät ole enää täällä. Mitä minä täällä teen? Ja näinä päivinä ihmiset ajattelevat, että heillä on tuhansia ja miljoonia ystäviä epäsosiaalisessa mediassa, Daltrey kuvaili ajan henkeä.

– Mutta loppujen lopuksi kun vanhenet, sinun ystäväsi todella kuolevat ja ei ole mitään mitä voit tehdä sille. Aidot ystäväsi ovat he, jotka pysyvät rinnallasi.

 

Daltrey ei ole ainoa The Whon jäsen, joka on kärsinyt vanhemmalla iällä kuulo-ongelmista. The Mirror -lehden kertoman mukaan Daltrey on paljastanut kitaristi Pete Townsendin käyttävän kahta kuulolaitetta.

Daltreyn ja Townsendin kuulo-ongelmat eivät tule yllätyksenä The Whon historian tuntien. Bändi teki vuonna 1976 historiaa olemalla aikansa kovaäänisin bändi Lontoossa järjestetyssä ulkoilmakonsertissaan.