Ozzy Osbourne avoimena: ”En ole täysin onnellinen raittiina, mutta en halua ratketa ryyppäämäänkään”

Goldmine Magazine haastatteli hiljattain Ozzy Osbournea Black Sabbathin jäähyväiskiertueen, Pimeyden prinssin oman uran ja ylipäätään elämänkin tiimoilta. Puheen kääntyessä terveyteen ja hyvinvointiin, Osbourne avautui rehellisesti ja kaunistelematta jatkuvasta henkisestä taistostaan alkoholin sekä muiden päihdyttävien aineiden kanssa.

– Minulla on alkamassa kolmas vuosi raittiina ja olen itse asiassa tulossa juuri kokouksesta. Olen päätynyt asian kanssa outoon vaiheeseen, eli en ole täysin onnellinen raittiina, mutta en halua ratketa ryyppäämäänkään. Joku kertoi minulle olevansa täsmälleen samassa tilanteessa kolmen vuoden jälkeen. Kokouksien ansiosta et joudu kuitenkaan olemaan yksin ajatustesi kanssa. Kun olen yksin, sairauteni sanoo minulle: ”voit ottaa tämän, tai voit tehdä noin ja noin”. Jos kuuntelen sitä, palaan vanhoihin tapoihini ja voin ollakin ihan ok tien päällä, mutta asiat lakkaavat olemasta ok alkaessani olemaan sekaisin kaikkialla.

Kysyttäessä katuuko mies huumesekoilujaan ja mainettaan rock-historian kuuluisimpana addiktina, Osbourne painottaa ennen kaikkea ottaneensa tekemistään virheistä opikseen.

– En [kadu], koska se oli kohtaloni. Olen onnekas, että näin toimieni haitallisuuden ja yritin tehdä asialle jotakin. — Kuulen jatkuvasti ihmisten sanovan, että heillä on vielä yksi drinkki sisällään, mutta ei välttämättä enää yhtään raittiusjaksoa jäljellä. En halua asettaa itseäni siihen tilanteeseen. Kun minut jätetään oman onneni nojaan, keksin ideoita, jotka tuntuvat silloin ihan järkeviltä. Lopulta joudun taas ihmettelemään, mikä helvetti minua oikein vaivaa. Ihmiset kirkoissaan, kuninkaat ja kuningattaretkin tekevät virheitä, koska he ovat ihmisiä. Olen sanonut ja tehnyt vääriä asioita, mutta olen ihminen. Nykyään yritän vain olla tekemättä samoja virheitä uudelleen.