Palkinnot eivät muuta Egotrippiä

18.3.2009 22:06

Helsinkiläinen Egotrippi oli viime viikonloppuna järjestetyn Emma-gaalan juhlituin yhtye. Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT palkitsi bändin peräti kolmella tärkeällä pystillä.

Helsinkiläinen Egotrippi oli viime viikonloppuna järjestetyn Emma-gaalan juhlituin yhtye. Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT palkitsi bändin peräti kolmella tärkeällä pystillä. Egotrippi nimettiin vuoden yhtyeeksi ja bändin Maailmanloppua odotellessa -pitkäsoitto valittiin vuoden popalbumiksi sekä vuoden albumiksi. Maailmanloppua odotellessa on muuten juuri julkaistu vinyylinäkin.

– No, meininkihän oli aivan mahtava! Juhlat olivat mukavat, tosin jatkopaikka oli vaan niin sokkeloinen että kadotin kaikki tutut pitkäksi aikaa ja haahuilin ympäriinsä yksinäni, Egotripin kitaristi Knipi sanoo.

– Joku muuten kysyi, että muuttavatko nämä palkinnot mitään ja totesin vaan, että miksi ihmeessä ne muuttaisivat? Hommia tehdään jatkossa ihan samalla pieteetillä kuin tähänkin asti. Eli itseämme kuunnellen, miellyttäen ja kaikki tehdään niin hyvin kuin suinkin pystytään. Mutta ihan hyvältähän se kieltämättä tuntuu, kun saa tunnustusta levystä, jota tehdessä oli tunne että mahtaakohan tätä kukaan ymmärtää. Maailmanloppua odotellessa ei taatusti ole sille keskivertotrippailijalle se ihan helpoimmin lähestyttävä levy. Vaikka se monelta osin kevyeltä kuulostaakin.

– Tänä vuonna moni palkinto meni mielestäni oikeaan osoitteeseen. Riku Mattilan palkitseminen oli mielestäni hienoa. Mies on tehnyt valtavan määrän rakastamiani levyjä. Olisin toki halunnut nähdä oman tuottajamme, Lasse Kurjen, edes ehdokkaana. Se on mielestäni huutava vääryys, ettei herraa edes nimetty ehdokkaaksi. Ehkä ensi vuonna sitten!

Egotrippi aloittaa sopivasti myös kevätkiertueensa. Rundi käynnistyy Kouvolan Marilynistä 20.3. ja päättyy vappuna Turun Kooman-keikan myötä.

www.egotrippi.com

Lisää luettavaa