Paluun tehnyttä Kingdom Comea tylytetään festivaalikeikastaan – ”En ole ennen nähnyt rumpalin nukahtavan lavalle”

12.6.2022 20:44

Vanha kunnon Kingdom Come esiintyi hiljattain Sweden Rock Festival -tapahtumassa Ruotsin Sölvesborgissa. Ilmeisesti keikka ei ollut kaikkien mieleen, sillä sitä on sittemmin luonnehdittu muun muassa ”tapahtuman suurimmaksi munaukseksi”.

Yhtyeen nykykokoonpano muodostuu rumpali James Kottakista, kitaristikaksikko Danny Stagista ja Rick Steieristä, basisti Johnny B. Frankista sekä laulaja Keith St. Johnista. Alkuperäislaulaja Lenny Wolf ei ole mukana reunion-rundilla, jonka on tarkoitus juhlistaa yhtyeen nimikkodebyytin 30-vuotista historiaa.

Ruotsalaisen Rocknyttin sivuilla keikan moititaan sisältäneen ”useita pitkiä, mitäänsanomattomia, epäkiinnostavia ja täydellisen merkityksettömiä kitara- ja bassosooloja” ja että muusikot ”teurastivat täydellisesti” ”Do You Like It” -kappaleen. Arvostelijan mukaan erityisesti Kottak soitti ”todella huonosti ja jähmeästi” ennen kuin julisti keikan koko tapahtuman heikoimmaksi lenkiksi.

Musiikkitoimittaja Janne Stark oli samoilla linjoilla todeten keikalta jakamansa kuvan yhteydessä: ”En ole ennen nähnyt rumpalin nukahtavan lavalle, mutta James Kottak on kyllä pirun lähellä. Känni päällä? Hän hidastaa jokaisen kappaleen puolivauhtiin. Kingdom Come, sori mutta tämä on paskaa! Muokkaus: he onnistuivat sukeltamaan vielä syvemmälle… bassosoolo.”

Myöskään kommenteissa ei suoritukselle juuri puolustajia löydy.

Alkoholiongelmiensa kanssa kärvistellyt Kottak sai potkut Scorpionsista syyskuussa 2016 ja hänen tilalleen pestattiin entinen Motörhead-kannuttaja Mikkey Dee.

Voit arvioida Kingdom Comen keikkakunnon itse alta.

Lisää luettavaa