Paul McCartney sai vanhan kadonneen soittopelinsä takaisin viiden vuosikymmenen jälkeen

Kyseistä bassoa kuullaan monilla Beatlesin hiteillä.
16.2.2024 08:48

Paul McCartneyn kuuluisa Höfner-bassokitara eli niin sanottu viulubasso, jota mies soitti lukuisilla The Beatles -yhtyeen äänityksillä, on ollut kadoksissa yli 50 vuotta. Höfnerin Nick Wass pisti vuonna 2018 pystyyn The Lost Bass Project -kampanjan, jonka tarkoituksena oli selvittää varastetun basson kohtalo. Etsinnät pääsivät toimittajapariskunta Scott ja Naomi Jonesin avustuksella kunnolla käyntiin vasta viime vuonna ja nyt McCartneyn virallisilla nettisivuilla kerrotaan hyviä uutisia.

”Lost Bass Projectin myötä Paulin vuoden 1961 Höfner 500/1 -bassokitara, joka varastettiin 1972, on palautettu. Höfneriltä on vahvistettu soittimen aitous. Paul on äärimmäisen kiitollinen kaikille osallisille”, todetaan lyhyessä tiedotteessa.

Lost Bass Project kertoo omassa tiedotteessaan saaneensa selville, että basso varastettiin pakettiautosta Lontoon Notting Hillissä 10. lokakuuta 1972 ja myytiin eteenpäin Notting Hillissä sijainneen pubin omistajalle. Kun etsinnöistä uutisoitiin laajemmin, eräs Englannin etelärannikolla asusteleva henkilö muisti nähneensä vastaavan basson lojumassa ullakollaan. Kävi ilmi, että kyseessä oli nimenomaan se sama basso, jonka Paul McCartney osti vuonna 1961 Hampurissa 30 punnalla ensimmäiseksi bassokitarakseen.

Lisää luettavaa