Pearl Jamin ja Soundgardenin rumpupatteristojen takaa tuttu Matt Cameron julkaisee soololevyn – Kuuntele näyte

Cameron soittaa levyllä itse kitaraa ja laulaa.
12.9.2017 11:56

Rumpali Matt Cameron julkaisee 22. syyskuuta Cavedweller-sooloalbumin. Cameron on paitsi säveltänyt kappaleet ja toiminut levyn tuottajana, myös laulaa ja soittaa kitaraa. Rumpaliksi levylle on pestattu Mark Giuliana ja basistiksi Tim Lefebvre, jotka molemmat soittivat David Bowien viimeiseksi jääneellä ★-albumilla.

Pearl Jamin ja Soundgardenin pitkäaikaisena rumpalina tunnettu Cameron kertoo Rolling Stonen haastattelussa olleensa aluksi epävarma omasta laulusuorituksestaan, koska hänen taitonsa ovat hyvin rajalliset esimerkiksi Chris Cornelliin ja Eddie Vedderiin verrattuna, mutta halusi silti hoitaa laulupuolen itse. Cameron kertoo saaneensa levyn valmiiksi ennen Cornellin kuolemaa.

– Soitin hänelle joitain biisejä viime maaliskuussa ja hän piti kuulemastaan. Hän kannusti minua aina kirjoittamaan musiikkia ja tavallaan heittäytymään, mikä oli todella hienoa. Soitin joitain biisejä myös Eddielle ja hänkin piti niistä, mikä tuntui myös mahtavalta, Cameron sanoo.

Ensimmäisen maistiaisena albumilta on julkaistu kappale Time Can’t Wait. Kuuntele siis tuosta alta, miten Cameron laulajan suoriutuukaan.

Lisää luettavaa