Pekka Ruuska: ”Hittejä voi olla myös kirjan kansien välissä”

25.3.2015 00:58

Musiikkialan konkari Pekka Ruuska ja kustantaja Mikko Aarne ovat perustaneet kirjakustantamon nimeltä Kosmos. Kustannusosakeyhtiö Kosmos on kaunokirjallisuuteen ja asiaproosaan keskittyvä yleiskustantamo, jonka julkaisutoiminta alkaa huhtikuussa, jolloin ilmestyy Leena Paasion esikoisromaani Melkein äiti.

Kosmoksen omistavat sen toiminnasta vastaava kustantaja Mikko Aarne ja Pekka Ruuska Kaiku Entertainment -yhtiönsä kautta. Kosmos toimii täysin itsenäisenä yhtiönä, mutta Kaiku tarjoaa sille muun muassa rahoitusta sekä toimitilat Helsingissä.

− Musiikkialan yritys on erinomainen ympäristö kirjojen tekemiseen. Musiikin tekijät kulkevat kymmenisen vuotta kirja-alaa edellä digimurroksessa, joten keinot sopeutua ovat jo hallussa, toteaa Mikko Aarne tiedotteessa.

Soundi kysyi Pekka Ruuskalta kolme kysymystä aiheeseen liittyen.

”Musiikki on lähellä sydäntämme, joten varmaankin se jotenkin näkyy kustanuspäätöksissämme”

Mistä kustannusosakeyhtiö Kosmos sai alkunsa?

− Olemme Kaiku-yhtiömme sisällä kustantaneet kirjoja jo kolmena vuonna muutaman nimikkeen vuosittain. Olen etsinyt osaavaa vetäjää kustannustoiminnalle jo pitkään ja nyt laitamme ison vaihteen silmään, kun Mikko Aarne löytyi uuden Kosmos-kustantamon vetäjäksi.

Tuleeko musiikki olemaan näkyvässä roolissa Kosmoksen toiminnassa?

− Kosmos on yleiskustantamo, joka tekee kaunokirjallisuutta ja asiaproosaa, eli tietokirjoja. Musiikki on lähellä sydäntämme, joten varmaankin se jotenkin näkyy kustanuspäätöksissämme. Kaikki lopulta riippuu tarjolla olevan tarinan kiinnostavuudesta.

Miten Kaiku Entertainmentilla ja Pekka Ruuskalla itsellään hurisee juuri nyt?

− Kiitos kysymästä, juuri nyt verevästi ja inspiroituneesti. Uutta on aina kiva aloittaa uusien ihmisten kanssa. Kaiken kaikkiaan eihän tämä musahomma juuri nyt ihan helppoa ole, mutta olen päättänyt olla valittamatta, joten ei muuta kuin hittejä metsästämään. Niitä jengi aina haluaa kuulla. Hittejä voi olla myös kirjan kansien välissä.

”Eihän tämä musahomma juuri nyt ihan helppoa ole”

Takavuosina lauluntekijänä ja artistina menestynyt Pekka Ruuska on toiminut viimeiset kaksi vuosikymmentä levytuottajana ja erityisesti lauluntekijöiden, kuten Erinin, Maija Vilkkumaan, Samuli Putron ja Juha Tapion sparraajana. Ruuska on johtanut vuodesta 2007 perustamaansa Kaiku Entertainment -musiikkiyhtiötä.

Lisätietoa kustannusosakeyhtiö Kosmoksesta löytyy täältä.

Lisää luettavaa