Pertti ”Pepe” Laaksonen 1961–2024 – Dingon suuruuvuosien basisti on kuollut 63-vuotiaana

22.3.2024 15:45

Pertti ”Pepe” Laaksonen on kuollut, kerrotaan Dingon virallisilla facebook-sivuilla. Dingossa yhtyeen suurimman suosion aikana basistina toiminut Laaksonen kuoli maaliskuussa nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 63-vuotias.

”Lähdön hetki koitti ikävä kyllä aivan liian varhain. Kunnioitimme loppuun asti hänen omaa toivettaan sairastamisesta vailla isompaa media- tai muuta huomiota”, viestissä kerrotaan.

”Pepe liittyi Dingon riveihin suurimman suosion kynnyksellä vuonna 1984. Yksi ensimmäisistä esiintymisistä tapahtui Helsingin Kaivopuistossa arvioiden mukaan noin 30 000 ihmisen edessä. Ennen Dingoa hän vaikutti jo MAC-kokoonpanossa yhdessä Nipan ja niin ikään edesmenneen veljensä Jippo Laaksosen kanssa. Pepen viimeiseksi jäänyt esiintyminen Dingon riveissä nähtiin joulukuussa 2023.”

Dingon lisäksi Laaksonen soitti muun muassa Menneisyyden vangeissa ja Dingon raunioille vuonna 1987 perustetussa S.E.X.-kokoonpanossa. Laaksosen sooloalbumi Veli kuu ilmestyi vuonna 1988. Musiikin lisäksi Laaksonen kunnostautui Helsingin kaupunginteatterin äänimiehenä sekä ääninäyttelijänä. Hänen ääntään kuultiin esimerkiksi lastenohjelmissa Paavo Pesusieni, Prätkähiiret ja Maa aikojen alussa.

”Otamme osaa Pepen perheen ja läheisten suruun. Toivomme heidän yksityisyytensä kunnioittamista surun keskellä ja rauhaa surutyön keskelle. Kerromme Dingon juhlavuoden suunnitelmista myöhemmin erikseen – nyt ei ole sen aika”, viestissä lukee.

Lue alkuperäinen päivitys alta:

(EDIT: Alkuperäisen viestin kirjoittaja ei ollut Neumann vaan Dingon somekanavien ylläpitäjä.)

Lisää luettavaa