PETA närkästyi The Offspringin uutuusvideosta – pyytää yhtyettä poistamaan pätkän verkosta mitä pikimmiten

Eläinten oikeuksia valvova ja puolustava PETA ei ole katsonut hyvällä The Offspringin uutuusvideota.

Kuten eilen uutisoimme, We Never Have Sex Anymore -kappaleelle tehdyllä pätkällä nähdään ihmisnäyttelijöiden lisäksi simpansseja, jotka esittävät kappaleen teeman mukaisesti intiimimpää läheisyyttä toisiltaan kaipaavaa avioparia. Videon loppupuolella kyseisen pariskunnan toinen osapuoli vierailee strippiklubilla, jossa on aikaansa viettämässä myös näyttelijä John Stamos.

PETA:n mukaan kyse on eläinten hyväksikäytöstä, ja se pyytääkin bändin nokkamiehelle Dexter Hollandille suunnatussa kirjeessä yhtyettä poistamaan videon verkosta.

”Todellisuudesta irrallinen We Never Have Sex Anymore -video uhkaa aloittaa simpanssien kauppaamisen Hollywoodissa. Simpanssien pukeminen, niiden pelkoa viestivien virnistysten esittäminen ’hymyilynä’ ja eläinten asettaminen rinta rinnan julkkisten kanssa lähettää vaarallisen viestin, eikä ole olemassa ainuttakaan kädellisten asiantuntijaa, joka ei tuomitsisi tämänkaltaista vanhanajan hyväksikäyttöä. Jos tavoittelitte tällä jonkinlaista vastakulttuuria, löitte kyllä kunnarin.”

PETA epäilee videolla nähtyjen simpanssien olleen peräisin pahamaineiselta välittäjältä, joka tunnetaan eläinten huonosta kohtelusta.

”Kaipaamme 90-luvulta monia asioita, mutta eläinten hyväksikäyttö ei kuuluu niihin. Jokainen minuutti, jonka video on verkossa, uhkaa legitimoida julman toimialan, tukee eksoottisten ’lemmikkien’ kauppaa ja peruuttaa vuosien työn eläinten puolustamisessa, joka on miltei saanut simpanssien käytön Hollywoodissa loppumaan.”