Pioneerityöstään elektronisen musiikin parissa tunnetun Roland-soitinvalmistajan perustaja on kuollut

RIP Ikutaro Kakehashi 7.2.1930–1.4.2017

Ikutaro Kakehashi, soitinvalmistaja Roland Corporationsin perustaja, on kuollut. 1. huhtikuuta 87-vuotiaana kuolleen Kakehashin poismenon on vahvistanut tämän pitkäaikainen kollega Tommy Snider.

Vuonna 1972 elektronisiin soittimiin kuten syntetisaattoreihin ja rumpukoneisiin erikoistuneen Rolandin perustanut Ikutaro Kakehashi oli mukana kehittelemässä muun muassa maailman tunnetuimpiin ja käytetyimpiin rumpukoneisiin lukeutuvaa TR-808:aa, jonka soundeja ovat käyttäneet niin Marvin Gaye, Beastie Boys, Run-DMC, Nine Inch Nails, Fatboy Slim, David Guetta kuin Kanye West. Kakehashi oli myös mukana kehittelemässä MIDI-järjestelmää, jolla välitetään viestejä sähköisten musiikkilaitteiden välillä.

”Hän oli superhauska, mahtava ja lahjakas ihminen. Hänen panoksensa musiikkilaitteiden ja musiikin maailmaan kosketti miljoonia ihmisiä ympäri maailman. Lepää rauhassa, Taro”, Tommy Snider kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Moni artisti on osoittanut surunvalittelunsa edesmenneelle Kakehashille viikolnopun aikana. Näihin lukeutuvat muun muassa Jean-Michel Jarre, The Prodigy, Massive Attack sekä Darude.